NJegovo visokopreosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije služiće na Vaskrs, 12. aprila, svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.

krsna slava eparhije zahumsko hercegovacka i primorske

Svetetoj arhijerejskoj liturgiji prethodiće jutrenje koje počinje u 5.00 časova, najavljeno je iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

U čast najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsenja Hristovog u Sabornom hramu u Trebinju strasna sedmica biće obilježena bogosluženjima na kojima se očekuju brojni vjernici.

Jutros je služeno jutrenje, a večeras od 19.00 časova služiće se praznično večernje.

Sutra na Blagovijesti od 8.00 časova biće služeno praznično jutrenje, zatim sveta liturgija, a od 19.00 časova veliko povečerje.

U srijedu će nakon jutrenja od 8.00 časova biti služena liturgija, a od 19.00 časova sveta tajna jeleosvećenja.

Sveta arhijerejska liturgija biće služena u četvrtak od 8.30 časova, kojoj će prethoditi jutrenje, a od 19.00 časova je veliko bdenije sa čitanjem 12 Jevanđelja.

U Sabornom hramu će na Veliki petak, od 8.00 časova biti služeni Carski časovi, a povodom najtužnijeg dana kod hrišćana, od 15.00 časova biće služena večernja služba sa iznošenjem plaštanice koja simbolizuje polaganje Hrista Spasitelja u grob.

Od 19.00 časova je statije sa ophodom oko hrama.

U Sabornom hramu u Trebinju na Veliku subotu od 9.00 časova biće služena Sveta