Učenici Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju pripremili su humanitarno-prodajnu izložbu svojih školskih rukotvorina, a prihod su namijenili za liječenje oboljelog sugrađanina Marka Spaića.

osnovna skola jova jovanovic zmaj trebinje

Učenici V-4 razreda su se potrudili da kreativnošću privuku što više kupaca, a na štandovima su bili izloženi crteži s različitim motivima, ukrasne korpice, ramovi za slike, vazne, te razni predmeti napravljeni od papira, drveta, kamena.

Sa učiteljem Milanom Vujovićem, koji je podržao ovu njihovu humanu akciju, učenici su rukotvorine izložili u holu škole i potrudili se da skupe što više novca.

Tokom tročasovnog trajanja izložbe, prikupili su 93 KM.

I drugi učenici ove škole dobrovoljnim prilozim žele da pomognu Marku da što prije ozdravi.

Ovo nije prvi put da se učenici Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" uključuju u humanitarne akcije, a vrlo često se i samoorganizuju da bi, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

Devetnaestogodišnji Marko Spaić iz Trebinja boluje od hemofilije i već duže vrijeme ima problem sa koljenom, zbog čega hoda uz pomoć štaka.

Porodica Spaić nedavno je pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava za operaciju u Sloveniji, za koju je potrebno 100.000 evra, a otvoren je i žiro-račun u Rajfajzen banci, gdje se sredstva mogu uplatiti na broj 161 02 000 000 000 98, na ime Marko Spaić, sa naznakom "za liječenje".