"Zvučna antologija pjesnika dobitnika Dučićeve nagrade", večeras je predstavljena u Trebinju u okviru ovogodišnjih "Dučićevih večeri poezije", koju čini 12 dosadašnjih dobitnika Dučićevog laureta, sa po jednom pjesmom.

veljko zujovic radio beograd

"Radio Beograd 2", čiji su radnici govorili o antologiji, jedini u svojoj zbirci ima snimljene sve pjesnike koji su do sada dobili Dučićevu nagradu. Svakim danom u terminu od 13.45 časova na pomenutom Radiju se emituje emisija "Antologija pjesnika", gdje se mogu čuti pjesnici kako govore svoje stihove.

Đorđe Malavrazić, glavni i odgovorni urednik "Radio Beograda 2" je zajedno sa pokojnim Dragomirom Brajkovićem radio antologiju pod nazivom "Glasovi neumrli", gdje su sakupili umrle pjesnike koji su govorili svoju poeziju, kao što je na primjer Ivo Andrić, za kojeg mnogi ne znaju da je na početku svog stvaralaštva bio pjesnik, Dobrica Cesarić, Veljko Petrović i još 42 pjesnika - mnogi iz bivše Jugoslavije, ali svi po porijeklu Srbi.

zvucna antologija pjesnika dobitnika duciceve nagrade

"Antologija 'Glasovi neumrli' je izdata 2008. godine. A prošle godine, takođe, za vrijeme 'Dučićevih večeri poezije', predstavljana je trebinjskoj publici. Čine je pjesnici koji su umrli, ali čiji su glasovi ostali živi, zabilježeni", rekao je Veljko Žujović, novinar drugog programa Radio Beograda, dodajući da su tada prikazani samo odlomci nekih pjesnika i da je ideja da se sa Dučićevih večeri poezije, kao manifestacije, izdaju knjiga i disk za Sajam knjiga u Beogradu iduće godine.