Cvijanović: Godina apsolutne stabilizacije

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 05. 04. 2015. - 9:41h

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je ovo godina apsolutne stabilizacije prilika, u kojoj će početi da se primjenjuju nova zakonska rješenja koja će ubrzo iza toga dati efekte.

zdravstveno stanje zeljke cvijanovic stabilno

„Prvo smo nekoliko zakona dostavili parlamentu, koji su usvojeni u formi nacrta, i sada prikupljamo mišljenja kroz stručne javne rasprave, da bi došli do konačne forme. Oni su podloga za prave poteze koji tek sada dolaze“, rekla je Cvijanovićeva i dodala da je pred Vladom veliki zadatak.

Ona je sinoć za „Alternativnu televiziju“ rekla da će se efekti pojedinih zakonskih rješenja osjetiti vrlo brzo, a ostalih u toku godine.

„Čuli smo opoziciju da će Narodna skupština zasjedati, a nema drugog paketa reformskih zakona. Kada smo poslali prvi set zakona galamili su što ne čekamo Federaciju BiH, Savjet ministara BiH i tako dalje“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je precizirala da drugog paketa sada nema iz nekoliko razloga – Vlada veoma ozbiljno analizira koje će efekte proizvesti novi, već pripremljeni prijedlozi zakona o stečaju, o inspekcijama i o poreskom postupku.

„To su veoma krupni potezi a u okviru svega toga možemo govoriti o velikom programu borbe protiv sive ekonomije i rada na crno, za šta očekujem apsolutnu podršku poslodavaca i sindikata“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da stečajni postupci traju neopravdano dugo, duže od zakonskih rokova, i ne postoji nikakav nadzor nad stečajnim upravnicima koji vode stečajne postupke.

„Ima puno stvari koje su tu nejasne i koje želimo da svedemo na minimalnu moguću mjeru, i kad su u pitanju moguće zloupotrebe i kad je u pitanju trajanje. Cilj nam je da postanemo uporedivi sa onima u svijetu, gdje stečaj ne znači likvidaciju i nestanak već novu šansu“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da za radnike izmjene Zakona o stečaju znače da će imati šansu da njihova preduzeća ožive, a ne da budu likvidirana i nestanu, što je do sada najčešće bio slučaj.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja