Na području grada Trebinja sve više je pljački, a ono što je posebno zabrinjavajuće je to što su u poslednja dva slučaja ljudski životi bili ugroženi.

policija traka

Prije dvije noći maskirani razbojnik upao je u prodavnicu boja i lakova u trebinjskom naselju Ložiona, ispalio hitac iz vatrenog oružja i odnio kasu u kojoj je, kako nezvanično saznajemo, bilo preko 4 hiljade maraka. Dan kasnije dvojica pljačkaša u naselju Gorica, nakon što nisu uspjeli doći do novca, prebila su prodavačicu u radnji koja je do sada pet puta opljačkana.

“Sinoć oko 20:55 časova upala su dva pljačkaša u radnju, tražili su novac. Pošto nisu našli onda su se razljutili i ovaj jedan je prišao i udario me u predjelu oka. Više nam ni život nije siguran, ni posao, ništa. Ne znam stvarno šta da kažem drugo”, kaže radnica Tatjana Butulija.

“Nije u pitanju ni materijalna šteta koja je uvijek šteta, ali su u pitanju životi radnika koji više nisu uopšte sigurni da rade na bilo kakvom poslu, pa ni ovome. Ovdje se pojavljuju ljudi sa pištoljima, pa čovjek nije siguran ni u svojoj kući”, zabrinut je vlasnik prodavnice Slavko Drašković.

U CJB Trebinje kažu da se na posljednja dva slučaja trenutno radi, a da su od prethodna tri, dva rasvijetljena, što se smatra dobrim rezultatom.

“Aktivnosti su usmjerene u tom pravcu i sigurno će CJB Trebinje učiniti sve da i ova preostala djela budu rasvijetljena, a osim toga preduzete su dvije aktivnosti preventivnog karaktera u smislu sprečavanja izvršenja takvih dijela”, tvrdi Milivoje Vuković, zamjenik načelnika CJB Trebinje.

Ono što je posebno zabrinjavajuće, u rasvijetljenim slučajevima radi se o istim izvršiocima.