Grad Trebinje podnijeće krivične prijave protiv odgovornih u "Bobar banci" i institucija Republike Srpske - Agencije za bankarstvo Srpske, premijera Srpske Željke Cvijanović, ministra finansija Zorana Tegeltije i ostalih odgovornih koji su dozvolili da se pomenuta banka nađe pod prinudnom upravom.

slavko vucurevic

Potvrdio je ovo medijima gradonačelnik Slavko Vučurević, ističući da se za veoma brzo može utvrditi kako je došlo do likvidacije "Bobar banke".

Kao uzrok likvidacije Vučurević, između ostalog, navodi i ulazak u trezor banke tokom dana održavanja Opštih izbora u Srpskoj i BiH.

Bobar banka je službeno priznala potraživanja Gradu Trebinju u visini od 5,2 miliona KM, a tužbu protiv "Bobar banke" podnijeće i Brčko, rekao je Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije u Brčkom.

Momir Šarenac, načelnik Odeljenja za finansije Trebinja, ne sumnja da će blokada pomenutog novca značajno uticati na likvidnost budžeta grada, ne mogavši da precizira razmjere negativnih efekata.

"U ovoj godini ne možemo da računamo na naš novac. Da li će to biti u narednom periodu, zavisi od toga kolika će biti likvidaciona masa - da li će i u kojoj mjeri ona biti dovoljna za izmirivanje nastalih obaveza prema poveriocima", pojasnio je Šarenac"Večernje novosti".