Lopovi su opljačkali kuću Radivoja Bratića, bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS u Trebinju.

kuca bratic opljackana

Lopovi su, kako saznajemo, u kuću bivšeg ministra provalili u utorak ujutro, iz nje ukrali šporet, mašinu za suđe, kuhinjsku napu, nekoliko lustera i video-nadzor, a krađu je prijavio vlasnik kada je u popodnevnim časovima došao kući.

Bratić nije želio komentarisati ovu krađu. I njegove komšije nerado pričaju o tome i tvrde da nisu ništa primijetili jer se sve dešavalo rano ujutro. Ipak, ne negiraju da se u to vrijeme čuo lavež pasa, ali i da su ih vidjeli, kako kažu, niko ne bi posumnjao u krađu.

U policiji su se oglasili jedino redovnim servisnim informacijama u kojima je potvrđeno da je iz kuće ukradeno više kućanskih aparata i da je u toku dokumentovanje krivičnog djela teške krađe.

U ovom gradu su se isti dan desile još dvije pljačke. U utorak naveče maskirani razbojnik pucao je u trebinjskom prodajnom objektu paljanske firme "SP Stone" d.o.o. i ukrao kasu sa dnevnim pazarom.

O ovoj pljački, koja se desila oko 19.50, nema drugih detalja osim potvrde da je maskirani i naoružani napadač uz prijetnju oružjem ukrao kasu s novcem i pobjegao.

Nezvanično, međutim, saznajemo da je razbojnik hicem iz pištolja probio prodajni pult u radnji, gdje su policajci izvršili vještačenje i uviđaj, a odneseno je oko 3.200 KM dnevnog pazara.

Pljačka je očigledno bila brižljivo planirana jer je lopov čekao kraj radnog vremena, kad u kasi ima najviše novca. Na ruku mu je išla i činjenica da je pao mrak, pa je gotovo neopaženo mogao ući i tražiti novac, a zatim pobjeći u pravcu susjednog objekta bivše Autobuske stanice, koji je prazan. Treća pljačka desila se u jednoj sportskoj prodavnici u kojoj su muž i žena ukrali dvije trenerke i otkriveni su pomoću video-nadzora.