Ranim buđenjem proljeća kod mještana Ivanice se probudio i duh za radne akcije. Nakon duge, hladne i dosadne zime prvim zrakama proljeća koje nas mami u prirodu ostajemo poraženi količinom smeća u okruženju. ciscenje ivanice

U nedjelju, 29. marta 2015. godine, Udruženje povratnika Ivanica je organizovalo Proljećnu akciju čišćenja. U više uzrasnih skupina mještani Ivanice su se organizovali da uklone otpad i smeće nemarnih prolaznika, u cilju ekološkog osvještenja i uređenja okoline.

U akciji je učestvovalo oko 30 ljudi. Najmlađi učesnik broji samo deset godina, a najaktivniji i najstariji je bio 93-godišnji djed Ilija Milaković. Preduzete su akcije rezanja i uklanjanje šipražja, drače kao i sakupljanje smeća razasutog po obližnjim granama drveća.

Sakupljeni otpad je uništen na licu mjesta. Zelenilo i cvijeće koje je krenulo sada dolazi do izražaja i krasi ovo naselje.

Akcija je podržana i od strane sponzora Koste Ćeranića, Stojanke Milićević i drugih mještana koji nisu mogli fizički pomoći, ali su učesnicima obezbijedili osvježavajuće napitke i užinu.

Poruka ove radne akcije je čuvajmo našu prirodu i pomažimo jedni drugima.

ciscenje ivanice