I dok su predstavnici najvećih opozicionih stranaka u Republici Srpskoj - SDS, PDP i NDP dobri kritičari aktuelne vlasti u Srpskoj i najglasniji u riječima kada se u novoj vladi Željke Cvijanović nije našao nijedan ministar iz Hercegovine, ovoga puta u Savjetu ministara, koji su oni sastavljali, nema nijedan ministar iz Hercegovine.

savjet ministara bih 2015 bey hercegovaca

Da li to Hercegovina nema kadrova ama baš za nijedno ministarsko mjesto, vjerovatno znaju u vladajućim strankama na nivou BiH.

Stara narodna "sjaši kurta da uzjaše murta" i ovoga se puta pokazala kao više nego odlična ilustracija slike i prilike današnje političke scene u BiH. SNSD nije imao razloga da kazni Hercegovce, ali je to ipak učinio, iako je upravo glasovima iz ovog kraja opstao na vlasti u Srpskoj.

Ipak, kazna Hercegovcima od SDS-a, PDP-a i NDP-a mogla se i očekivati, nakon debla koji su ove stranke doživjele na Opštim izborima u ovom dijelu Republike Srpske. Uporištima SDS-a uzdmali su se temelji, pa je tako SNSD više nego ubjedljivo nanio poraz Koaliciji u opštinama "ispod Čemerna". Ovo bi se mogao uzeti kao jedan od razloga kazne za Hercegovce.

Savjet ministara BiH je potvrđen danas, a na njegovom čelu sjedaće Denis Zvizdić iz SDA.