Povodom saopštenja uprave Fudbalskog kluba /FK/ "Leotar" u kojem su optužili gradonačelnika Slavka Vučurevića da je diktator, te da je sebe predstavio kao zaštitnika boračkih kategorija, dok su njegovi prvi saradnici dezerteri koji "vedre i oblače" po gradu, danas je reagovao gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

vucurevic slavko

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Dočekah i to da me neko nazove diktatorom, pa prosto ne znam kako da odgovorim, jer diktatori baš i ne praktikuju da „komuniciraju sa građanstvom. Ali, s obzirom na dignitet vas, koji mi tu titulu dodijeliste, odgovoriću kratko, najkraće, jer više ne zaslužujete.

Priznajem da vam ne zamjeram mnogo, jer očigledno je da ste samo oruđe u rukama nekih, svima nama znanih, sivih eminencija, kojima je do FK „Leotar“ stalo kao do lanjskog snijega. Kao njihovi eksponenti izmiješaste babe i žabe – javašluk, SDS, bezobrazluk, borce, dezertere, banke, kredite, a nigdje ne pomenuste SNSD i kriminal u klubu.

Dajte, vajni borci za istinu, razriješite prvo i osnovno pitanje – ko je napravio one ogromne dugove i gdje su, odnosno kome, otišle pare zbog kojih je stadion nezakonito dat kao zalog. I dalje stojim iza toga da je u pitanju lopovluk.

I još, pored toga, hoćete gradski stadion u vlasništvo. Koje li drskosti. Kad sud kaže svoje, onda možete očekivati pomoć Gradske uprave. I samo nemojte, molim vas, da mi držite pridike o tome ko je, a ko nije branio grad i čiji je „Leotar“ klub. To su floskule koje ne zaslužuju komentar.

Jednostavno, više ne znate na koju ćete stranu. I, ono, jedino, u čemu se s vama slažem je činjenica da „Leotar“ pripada svim građanima i zato ostavite da građani, odnosno njihovi predstavnici odlučuju o njemu, a ne oni koji su vas isturili na grudobran nečasnih radnji koje se ne mogu braniti, ni odbraniti.

To što ne možete čekati izbore, mislim da je isključivo vaš problem. U moju ljubav prema gradu ne sumnjajte, ali imate pravo na to.

S nadom u bolje sutra, do konačne istine,

gradonačelnik Slavko Vučurević.