Rat saopštenjima između rukovodstva Fudbalskog kluba "Leotar" i gradonačelnika Slavka Vučurevića nastavljen su i danas. Nakon Vučurevićevog saopštenja u kojem je istaknuto da Leotar od Gradske uprave može očekivati pomoć tek nakon završetka sudskog spora, reagovali su prvi ljudi "Leotara".

stadion police Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Ako je sudski proces razlog što Gradska uprava ne želi da pomogne FK "Leotar", mi smo spremni na dogovor. U narednim danima rukovodstvo kluba će podnijeti zahtjev Odjeljenju za prostorno uređenje i građevinarstvo grada Trebinja za izradu regulacionog plana Polica, koje će samo finansirati, a sve u cilju trajnog rješenja problema i spriječavanja interesnih grupa da na mjestu stadiona naprave stambeno-poslovni kompleks, a stadion izmjeste na neku livadu sa dvije montažne tribine, "kakav zaslužuje da ima klub koji je u stečaju".

Konačno je vrijeme da stvari uzmemo u svoje ruke i ne dozvolimo otimanje imovine građana Trebinja. Odlaganje izrade istog, koji se radi već punih osam godina iako je zakonski rok za izradu plana šest mjeseci, vodi jasnom cilju - otimanje stadiona od kluba i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na njegovom mjestu.

Jedina smetnja tom suludom planu je klub i njegovo rukovodstvo. Mi smo tu i budite sigurni da nas nećete slomiti i da ćemo svojim životima braniti imovinu građana Trebinja. Iskreno se nadamo da će nam se u zahtijevu pridružiti i rukovodstvo JZU "Dom zdravlja" i Bolnice Trebinje, kao i vlasnici okolnih parcela, a sve u cilju trajnog rješenja problema.

Tek nakon usvajanja istog, rukovodstvo FK "Leotar" je spremno da prenese vlasništvo svog okolnog zemljišta na grad Trebinje u zamjenu za regulisanje kredita prema "Bobar banci", na način kao što je ponudio stečajni upravnik banke - "prebijanjem" sa sredstvima koja su gradu Trebinju ostala zarobljena na istoj banci.

Na taj način, ako stvarno postoji volja od strane Gradske uprave, što niko normalan ne bi odbio, rješavamo problem kredita i spasavamo imovinu građana Trebinja od odlaska u likvidacionu masu "Bobar banke".

Što se tiče duga Fudbalskog kluba i nastajanja istog, mi smo uvijek bili spremni za sva pitanja na tu temu o cemu smo govorili nebrojeno puta.

Godine 2000. dug nije postojao. Prvi dug nastaje sa započinjanjem projekta "Evropski Leotar", tako da, kao posljedica stvaranja šampionske generacije koja je osvojila titulu prvaka BiH i započinjanjem rekonstrukcije stadiona da bi ispunjavao uslove održavanja evropskih utakmica, dug FK "Leotar" u sezoni 2002/03. iznosi oko 1.100.000 KM.

Od tog datuma datira i dug prema Hotelu "Leotar" čija je osnovica iznosila 236.000 KM.

Promjenom gradske vlasti 2004. godine i nepostojanja saradnje sa državom, kao i zakonima nametnutim od strane visokog predstavnika u BiH, a u vezi finansirsnja sportskih kolektiva od strane javnih preduzeća, nastupa kriza u Fudbalskom klubu. Ta kriza donosi pokretanje sudskih postupaka, koji rezultiraju presudama protiv Fudbalskog kluba i aktiviranjem kamata po osnovu sudskih presuda, koje se "vuku" do današnjeg dana.

Klub u narednim godinama pokušava prodajom imovine za izgradnju stambene zgrade na Poligonu i uzimanjem kredita da zatvori dug i spriječi aktiviranje basnoslovnih kamata po sudskim presudama.

Da li je moglo bolje i drugačije, mi mislimo da jeste. Naša vizija kluba je što prije stvoriti samoodrživ kolektiv, koji će biti mjesto zapošljavanja mladosti Trebinja. Nebrojeno smo puta objašnjavali i iznosili elaborate o načinu samoodrživog poslovanja, ali to očigledno nekome smeta, jer mu je lična korist važnija od opšteg dobra.

Epilog je poznat kako tada, tako i danas. Na kraju svake godine, kada se sve sabere, vraćamo kamate, a dug ostaje isti, jer smo nažalost svih iskrenih građana Trebinja uvijek imali nekog "Slavka" na nekoj od odgovornih funkcija u gradu.

Današnji dug FK "Leotar" je manji od milion maraka, ali i to je upitno, jer rušenjem dogovora i aktiviranjem blokade računa od strane "Bobar banke" povlači sve ostale povjerioce i aktivira postojeće kamate, ako ih ne isplatimo do kraja godine.

Gradonačelnik Slavko Vučurević i njegovi saradnici koji rukovode gradom to dobro znaju i svojski se trude da nas gurnu u provaliju i time ostvare svoje sulude planove. Ali, kao sto to obično biva, u životu kad-tad naiđes na "runjavog".

Sa nadom u bolje sutra, do konačne pobjede!

Rukovodstvo FK "Leotar".