Igrači Košarkaškog kluba /KK/ "Svislajon Leotar" jutros su otputovali u Aleksandrovac na prvu utakmicu Lige 6, gdje će večeras u 19.00 časova odmjeriti snage sa domaćom "Igokeom".

dragoljub vidacic

Po prvi put u redovima Trebinjaca igraće i dva nova igrača, pojačanja iz mini prelaznog roka - Danilo Negovanović i Darko Damjanović. U Laktašima Leotar čeka ekipa koja je u ABA ligi imala devet pobjeda i 17 poraza (osam utakmica izgubila do pet poena razlike).

Igrače iz Trebinja dočekaće Brejdi Heslip, najbolji izvođač slobodnih bacanja u ABA ligi (od 45 promašio samo jedno) i igrač koji je na sedam mečeva imao prosjek od 23,7 poena po utakmici. A tu su i iskusni Jorović, Milošević, Čakarević, Bunić, Džons... sa trenerom Željkom Lukajićem.

U razgovoru sa šefom stručnog štaba "Leotara" - Dragoljubom Vidačićem, saznali smo da je, po njegovom mišljenju, Igokea favorit, što je dokazala posljednjim igrama u ABA ligi, gdje je podigla svoju formu, ojačala se sa Milošem Dimićem, a u ekipu se vratio i oporavljeni Đorđe Drenovac.

"Vjerovatno, nikada nije bio ubjedljiviji favorit u Ligi 6 kao što je sada Igokea, ali iznenađenja su uvijek moguća. Mi ne prijetimo. Imamo dva nova igrača koja pokušavamo da uklopimo u igru našeg tima i želimo da izađemo iz male krize u kojoj se nalazimo u zadnja tri kola (porazi protiv Varde, Kaknja i Zrinjskog), i to nam je osnovni zadatak u prvoj utakmici", kazao je Vidačić za TrebinjeLive.info, dodajući da je Igokea jaka na svim pozicijama sa igračim jednako visokog nivoa.