Povodom izjava gradonačelnika Grada Trebinja Slavka Vučurevića da ne dolazi u obzir da Grad Trebinje i građani budu jemci za bilo čiji lopovluk i da bi novac koji bi trebalo da daju "Leotaru", a da ga imaju, upotrijebili za rješavanje stambenih pitanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, danas je reagovalo rukovodstvo FK "Leotar".

konferencija za novinare fk leotar Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Gospodine gradonačelniče, mi smo spremni da se odreknemo svih sredstava koja nam pripadaju u cilju stambenog zbrinjavanja svih boračkih i socijalnih kategorija. Nije Vas sramota da se predstavljate kao zaštitnik boračkih kategorija, Vi koji dozvoljavate dezerterima da "vedre i oblače" u našem gradu.

Mi, koji danas rukovodimo klubom ili naši očevi, ostali smo i branili ovaj grad kada je bilo najteže, što nije slučaj za određenim brojem Vaših saradnika. Prestanite obmanjivati javnost. Kao prvo, dug prema "Bobar banci" nije 600-700.000 KM, nego 380.000 KM, a i to je upitno. Kao drugo, mi ne tražimo od Vas da nam date novac i time uskratite boračke i socijalne kategorije, za nešto što im pripada, nego da pristanete da "prebijete" dug sa Bobar bankom, sa sredstvima koje ste deponovali na istoj.

Bitnije Vam je bilo da deponujete sredstva u sumnjivu banku, nego da plasirate kredite tim istim boračkim i socijalnim kategorijama da započnu vlastiti biznis i riješe se bijede. Lakše je bilo dobiti na lutriji, nego ispuniti uslove za dobijanje Vašeg kredita. Kamatarite!

Recite koliko ste plasirali kredita po tom osnovu od kada ste na funkciji? Zašto ne isplatite sredstva koja pripadaju klubu u januaru, ako ste legalista, nego Vas nije briga. Puštate da nas "jede" 18 odsto kamate, a sredstva uplaćujete u drugoj polovini godine?

Bitnije Vam je da zarad ličnog sukoba sa protivničkim političkim taborom, satirete klub i rasprodate imovinu građana Trebinja. Nije "Leotar" klub ni Luke,Vlada, Andrije, niti je Vas ili nas. Ovo je klub svih građana.

Je li Vas sramota kada čujete izjavu Asmira Begovića u kojoj se kaže da mu je Leotar na prvom mjestu iako je napustio grad kada je imao samo pet godina?

FK "Leotar" je gradski, kao i svaki drugi sportski kolektiv. Svi smo mi jedno! To je klub svih nas, bez obzira na vjeru, naciju i političko ubjeđenje.

Dosta nam je terorisanja pod plaštom političkih partija!

Gospodine gradonačelniče, Vi ste diktator! Pored svega, najviše nas boli "neobavještenost" i inferiornost ljudi koji danas predstavljaju Srpsku demokratsku stranku /SDS/ u gradu Trebinju. Da li oni razmišljaju šta bi nam se desilo da su njihovi prethodnici prije 20 i "kusur" godina bili neobavješteni? Šta bi nam se desilo da su bili inferiorni i neobavješteni 1995. godine, kada se branio i odbranio grad, kada su nas svi ostavili? Pitamo Vas gdje bi sada bili i mi i Vi? Dozovite se pameti!

Nije grad jedan čovjek. Gradonačelnik bar ima svoj stav, pa makar on bio i destruktivan, a vi dragi odbornici sakupite hrabrosti pa iznesite svoj stav, jer ste i vi birani od naroda. Nije to stvar samo Fudbalskog kluba "Leotar" jer je ovo samo "kap u moru" bezobrazluka i javašluka u gradu.

Nemamo više snage čekati izbore i nadati se nekom boljitku. Izbori su završeni. Doći će i novi, ali kada prođu, morate svi sjesti zajedno i rješavati probleme građana. Za sve je potrebna, prije svega, ljubav prema gradu u kojem živite, a vi je očigledno nemate.

Sa nadom u bolje sutra, do konačne pobjede!

Rukovodstvo FK "Leotar".