Dvadesetak članova regionalnog Udruženja izbjeglih lica iz Hrvatske "Povratak" zatražili su večeras hitnu smjenu predsjednika udruženja Petra Babića i potpredsjednika Slobodana Dučića, jer su nezadovoljni njihovim radom, a izabrano je novo rukovodstvo Udruženja.

udruzenje povratak trebinje

Nezadovoljni članovi su na sjednici u Trebinju od rukovodstva Udruženja, za koje su rekli da samo sebe predstavlja, zatražili da podnesu finansijski izvještaj o proteklih 13 godina rada od osnivanja Udruženja, navodeći da većina ne zna kome su i po kojim kriterijumima dijeljene donacije i druge finansijske pomoći za izbjegle iz Hrvatske.

Prisutni su rekli da niko od članova nema uvid u finansijski rad rukovodstva koje od osnivanja nikada nije održalo nijednu sjednicu.

Član Udruženja izbjeglih lica iz Hrvatske "Povratak" Snežan Redžo novinarima je potvrdio da je aktuelnom rukovodstvu istekao mandat prije osam godina, te da je na večerašnjoj sjednici formalno izabrano novo rukovodstvo Udruženja.

"Svake godine se mora podnijeti finansijski izvještaj, a svake četiri godine sazvati osnivačka skupština kako bi bili izabrani novi predstavnici, ali oni to odbijaju već sedam mjeseci", rekao je Redžo.

On kaže da će zapisnik sa sjednice koju je sazvalo rukovodstvo koje se nije pojavilo, proslijediti relevantnim republičkim i lokalnim institucijama.

Udruženje izbjeglih lica iz Hrvatske "Povratak" iz istočne Hercegovine broji 360 porodica.