Podrumi "Vukoje 1982" u martu su zabilježili niz uspješnih prezentacija širom Evrope. Iz toga niza izdvaja se veoma posjećena prezentacija u "Merlo-Tapas and Wienbar" u Beču, gdje je degustaciji prisustvovao veliki broj zvučnih vinskih imena kao što su Walter Gotz, vinski vitez i Sandra Reindl, poznati somelijer.

Radovan Vukoje i Philip Zepter

Oduševljenje vinima Podruma "Vukoje 1982" nije krio ni Filip Cepter /Philip Zepter/, čovjek koji je nosilac priznanja „Vitez rada“ i koji, kako sam kaže, zna koliko rada mora biti utkano u vrhunski proizvod koji nesumnjivo na najbolji način promoviše prave vrijednosti jedne zemlje, vinarstva i vinogradarstva.

Veoma važna i uspješna degustacija održana je i u prostorijama Ambasade Sjedinjenih Amaričkih Država u Beču, kojoj je prisustvovao veliki broj diplomata iz SAD.

americka ambasada bec

Obje degustacije vođene su od strane kreatora ove božanske kapljice - Radovana Vukoje i velikog svjetskog vinskog imena  Darela Jozefa/Darrel Joseph/.

R. Vukoje i Darell Joseph

Jozef je svjetski cijenjen dekanterov sudija, novinar i publicista, koji je sva vina koja su se degustirala svrstao u takozvanu grupu vina 90+ i time im dao zlatna odličja.

Počeo je pisati i „suditi“ vinima 1995. godine i njegove publikacije mogu se naći na stranicama "Decanter", "decanter.com", "Wine Spectator", "Wine Business International" i "Harpers". Takođe, učestvovao je u kreiranju "Hugh Johnson's Pocket Wine Guide".

Prezentacija Merlo

Vina u kojima su uživali posjetioci su: "Tribunia Vukoje chardonnay", "Tribunia Vukoje merlot", "Tribunia Vukoje cabernet sauvignon", "Vukoje 30- syrah" i naravno "Hercegovački vranac Vukoje".

degustacija merlo

Nastavak ovog uspješnog putovanja za "Podrum Vukoje 1982" je na "ProWein" u Dizeldorfu, gdje su se predstavnici Podruma sastali sa mnogobrojnim kolegama, a što je najvažnije i sa partnerima iz velike vinske kuće "Felssina" i "Giovanni Poggiali", sa kojim su uspostavili saradnju još prošle godine.

R.Vukoje i Giovanni Poggiali

Druženja sa cijenjenim ljudima vinskog svijeta Evrope završilo se posjetom jednog od najpoznatijih enologa Dominik Delteil /Dominique Delteil/ upravo u Vinskog Galeriji Podruma Vukoje 1982. Oduševljenje vinima najbolje vinarije jugoistočne Evrope i budućoj saradnji, dragi gost svakako nije krio.

Dominique Delteil

Ovim krstarenjem Evropom, vinarija Vukoje je po ko zna koji put ponijela zastavu svog grada, regije i zemlje u cilju promovisanja istih i predstavljajući svoj vrhunski proizvod zagolicala maštu mnogim budućim posjetiocima ove prestižne vinarije.

Prezentacija Merol Bar BeÄ- 1

Prezentacija Merol Bar BeÄ- 1