Za koji dan na red će doći podjela fotelja u javnim preduzećima, a za one najatraktivnije u energetskom sektoru koalicioni partneri se još bore. U igri su dvije termoelektrane i tri distributivna preduzeća, podjednako interesantni i Socijalistima i DNS – u.

elektrohercegovina trebinje

“Tačno je da ima preklapanja kod interesa pojedinih partija, ali svaka stranka, ne u Hercegovini nego u javnim preduzećima tamo gdje budemo imali kadrove, tada ćemo na tom sastanku definisati šta je to, u ovom momentu ništa nije precizirano i ništa nije definitivno”, rekao je Nedeljko Čublilović, potpredsjednik DNS-a.

Milorad Dodik je bio jasan. SNSD koalicionim partnerima neće prepustiti direktorske pozicije u Elektroprivredi i hidroelektranama. Ali zakuvalo se izgleda oko Ugljevika i Elektrohercegovine koje žele i DNS i socijalisti. A na spisak želja ove stranke su stavile i Elektro Bijeljinu i Elektro Pale. Za koji dan sve će biti jasno, kaže Petar Đokić koji o sukobima za fotelje neće ni da čuje.

“U drugom planu je za nas borba za bilo kakve pozicije i raspodjele pozicija. Važno je, ali u drugom planu. U prvom planu je reforma koje smo najavili da ćemo provoditi i sadržaj tih reformi”, objasnio je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

Socijalisti očekuju i po jednu izvršnu poziciju u svakom energetskom preduzeću, a i DNS – u su porasli apatiti u ovom sektoru, pa su na spisak želja, pored jedne direktorske, stavili i nekoliko tehničkih pozicija u zavisnim preduzećima.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!