Prije sudskog ročišta zakazanog za 25. mart, na adresu FK "Leotar" je stigla ponuda likvidacionog upravnika Bobar banke - Mileta Maksimovića, u kojoj se navodi da je Bobar banka spremna da povuče blokadu računa kluba ukoliko Skupština grada Trebinje donese odluku i bude jemac vraćanja kredita, odnosno sudužnik u dugu, koji FK "Leotar" ima prema Bobar banci.

leotar sloboda novi grad

Tim povod rukovodstvo Leotara je izdalo saopštenje, koje prenosimo u cjelosti.

Mišljenja smo da je to više nego korektna ponuda, s obzirom na to da grad Trebinje sa jedne strane ima zarobljena sredstva kod pomenute banke, a da je sa druge strane "staratelj" kako FK Leotar, tako i svakog drugog sportskog kolektiva u gradu.

U slučaju pozitivnog odgovora, u koji se iskreno nadamo, jer ne vidimo razlog da neko može da dozvoli da stadion ode u likvidacionu masu banke, FK "Leotar" je spreman da se odrekne svih iznosa sredstava u narednim godinama, koje grad Trebinje donira fudbalskom klubu.

A sve dok se ne riješi i posljednja marka duga prema pomenutoj banci.

Na taj način spasavamo kako Leotar od odlaska u stečaj, tako i imovinu građana Trebinja od odlaska u stečajnu masu likvidirane banke.

Dok ćemo dugove prema banci rješavati u hodu.

Takođe nas raduje činjenica da je član naše skupštine kluba, a bivši predsjednik kluba i bivši direktor filijale Bobar banke u Trebinju, gospodin Andrija Lečić, izabran za zamjenika načelnika Odjeljenja za finansije grada Trebinje i da će upravo on biti medijator između uprave kluba i Gradske uprave.

S obzirom da je kao dugogodišnji rukovodilac kako kluba, tako i banke upoznat sa načinom funkcionisanja obje ustanove, načinom uzimanja kredita i mogućnošću izlaska iz novonastale situacije, ova vijest je obradovala sve iskrene ljubitelje Leotara.

Sa nadom u bolje sutra, do konačne pobjede.

Rukovodstvo FK "Leotar".