Igrači Rukometnog kluba /RK/ "Leotar" vratili su se sa mini turneje iz Banjaluke, gdje su odigrali dvije utakmice, uz polovičan učinak.

rukometasi leotara pripreme za proljecni dio sezone 001

Prvu utakmicu, protiv ekipe "Golić - Šarić", pobijedili su rezultatom 26:23 (14:11), a drugi meč protiv "Mladosti" izgubili su rezultatom 33:29 (17:15).

Na prvom treningu poslije dolaska iz Banjaluke, razgovarali smo sa trenerom Dragišom Koraćevićem.

On za portal TrebinjeLive.info kaže da su njegovi izabranici  prvu utakmicu odigrali hrabro, borbeno i da su od prve minute znali šta hoće - pobjedu.

"Sve je bilo korektno. Vidio se naš kvalitet i naše iskustvo. U drugoj utakmicu desile su se neke neočekivane stvari, koje se ne bi smjele dešavati u sportu, jer smo puno oštećeni od strane sudija", kazao je Koraćević.

Iako je rezultat bio izjednačen sve do 57. minuta, sudije su Leotaru dosudile četiri tehničke greške.

"Primili smo dva gola i izgubili tu utakmicu", napominje Koraćević, ističući da je sve u sve zadovoljan igrim svojih igrača.

On dodaje da nije mala stvar da se donesu bodovi iz "Borika", hrama evropskog i svjetskog rukometa.

Rukometaše očekuje pauza od petnaest dana, gdje će gostovati u Kozarskoj Dubici, a zatim derbi sa ekipom "Nevesinja".

Leotar se nakon 13. kola nalazi na četvrtoj poziciji na tabelu sa sedam pobjeda i šest poraza.

Strijelci RK "Leotar" na dvije utakmice (zbir): Savović, Vico, Komnenović, Vuletić, Bartolović 12, Kolovrat 7, Knežević, Dobranić, Misita 9, Kapor 12, Vidačić, Jurković, Inić, Uljarević 3, Bratić, Šutalo 12. Trener: Dragiša Koraćević.