Smjena direktora bilećkog Doma zdravlja „Sveti Luka“ Neđe Simovića, podijelila je SNSD u tom gradu.

bileca napusta savez opstina i gradova istocne hercegovine

I dok načelnik opštine Miljan Aleksić predvodi one koji su protiv, predsjednik skupštine Ljubo Vuković obezbijedio je većinu koja je dovoljna da se smijeni direktor Doma zdravlja.

Četiri odbornika bilećkog SNSD-a bilo je uz većinu od 11 glasova, koji su donijeli odluku da se smjeni direktor Doma zdravlja Neđa Simović, dok su tri bila protiv.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić kaže da je direktor Doma zdravlja smjenjen protiv njegove volje, ali i da ne može da prihvati objašnjenje od predsjednika Skupštine i stranačkog kolege Ljuba Vukovića, da je to učinjeno zbog njegovog slabog anagažovanja za vrijeme opštih izbora.

“Ovako sigurno više ne može. Dosta je Bileći afera i kada god se pođe malo naprijed, to neki ljudi zaustave i ne daju poštenim da rade. Doktor Simović je sigurno oličenje poštenja. Znam i da se anagažovao za izbore dobro, a šta hoće Ljubo Vuković da doktor lijepi plakate po gradu. On je to odradio sigurno korektno i taj dio za koji je on bio zadužen donio je najbolje rezultate To je samo neka priča Ljuba Vukovića”, kaže Aleksić.

Na drugoj strani, Vuković ima svoje razloge zbog kojih je glasao za smjenu.

„Svi mi imamo i nekih mana i vrlina, a i doktor Simović ima pozitivnih i negativnih. Moj razlog da glasam za razriješenje doktora Simovića je što se nije dovoljno anagažovao za stranku na ovim opštim izborima i što smatram da je stranački, partijski interes ispred svih ostalih interesa, pa i ispred lokalnog interesa koji je bio prisutan kod njega“, istakao je Vuković.

Razriješenje Simovića nije se našlo na Dnevnom redu, ali se uvrstilo naknadno na prijedlog odbornika SNS-a sa većinom od 10 glasova, iako je načelnik ranije tražio odgađanja sjednice što nije prošlo.

Aleksić smatra da tog desetog odbornika nije bilo, te da će pokrenuti pitanje kako uz Ljuba Vukovića u radu predsjedništva sjedi njegova rođena sestra Dragica Bajat, koja je sekretar Skupštine.

„Pričao sam sa doktorom Lerom, on kaže da nije digao ruku, ovi kažu da jeste. Nisam bio tu. Ja mislim da ni to nije regularno. I ovo će doći na dnenvno pitanje kako može brat biti predsjednik, a sestra da broji“, navodi Aleksić.

Međutim, Vuković tvrdi da je sve bilo po pravilniku.

„Nije tačno što kaže Aleksić. Brojala je stručna služba, odnosno moje kolege koji su bili pored mene, radno predsjedništvo. Normalno da bi neko volio da nije bilo 10 glasova koliko je potrebno za izglasavanje Dnevnog reda. Bilo je 10 za izglasavanje Dnevnog reda, a bilo je 11 za smjenu doktora Simovića.

Izrevoltiran time što je većina odbornika SNSD-a radila protiv njegove volje, Aleksić je sa dnevnog reda povukao tačke o razrješenju i imenovanju vršilaca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove i Odjeljenja za opštu upravu.