Grupacija proizvođača vina Spoljnotrgovinske komore BiH posjetiće Međunarodni sajam vina i jakih alkoholnih pića "Pro vajn 2015", koji će biti održan od 15. do 17. marta u Dizeldorfu.

vinarija vukoje vinosaur

Pored predstavnika Komore, sajam će posjeti predstavnici sedam vinarija – Podrum "Vukoje 1982", Podrumi manastira Tvrdoš, Vinski podrum "Anđelić" iz Trebinja, Podrumi "Andrija" Paoča-Čitluk, Vinogradi "Nuić" Crnopod-LJubuški, Vina "Zadro" Domanovići-Čapljina i Vinarija "Keža" LJubuški.

U saopštenju iz Spoljnotrgovinske komore BiH navodi se da ovaj sajam iz godine u godinu privlači sve više izlagača i posjetilaca koji ga koriste za učestvovanje u prezentaciji široke ponude međunarodne vinske industrije.

Pored klasičnih vrhunskih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i digestivi, a održavaju se prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsti vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

Na sajmu, na kom se očekuje učešće oko 4.800 izlagača iz više od 40 zemalja i oko 50.000 posjetilaca iz 110 zemalja, održavaju se tematski orijentisane degustacije, raznovrsna predavanja, forumi, rasprave, kao i brojni kulinarski događaji.