Brod Mornarice SAD “USS Jason Dunham (DDG 109)”, razarač s navođenim projektilima, stigao je danas u posjetu luci Bar u sklopu američko-crnogorske bilateralne saradnje u oblasti bezbjednosti.

amaricki razarac luka bar

Tokom posjete Crnoj Gori, komandant broda Daren Dugan i članovi posade sastaće se sa kolegama iz Mornarice Crne Gore kao i sa lokalnim zvaničnicima i građanima Bara.

Komandant Dugan će se sastati s gradonačelnikom Bara Zoranom Srzentićem i komandantom crnogorske Mornarice kapetanom bojnog broda Darkom Vukovićem.

Ova posjeta luci Bar je u funkciji, kako je objavila Radio-televizija Crne Gore, nastavka napora američke Šeste flote na izgradnji interoperabilnosti SAD i Crne Gore kao dijela Globalnog pomorskog partnerstva u unapređenju pomorske bezbjednosti i sigurnosti.

Američka Šesta flota, sa sjedištem u Napulju, izvodi potpune zajedničke pomorske operacije, često u saradnji sa savezničkim, zajedničkim i međuagencijskim partnerima, u cilju promovisanja američkih nacionalnih interesa i sigurnosti i stabilnosti u Evropi i Africi.