U sali Muzičke škole večeras je priređen koncert učenika ove ustanove povodom obilježavanja 8. marta - Međunarodnog dana žena.

koncert muzicke skole povodom osmog marta (1)

To je bio poklon učenika svojim mama, bakama, ali i nastavnicama. Izvođena je muzika Kršića, Markovića, Černija, Žilinskog, Kabalevskog, Baha, Derbenka, Mocarta, Babića, Tajčevića, Bramsa, ruska i bjeloruska narodna pjesma.

Ovu muziku su na klaviru, violini, violončelu i harmonici izvodili Ivana Popović, Lana Ćapin, Jovana Ćosović, Andrea Radović, Sara Hamović, Lana Perović, Milena Šekarić, Jovan Rikalo, Željko Pažin, Irina Kapor, Sara Tokić, Ana Milanović, Vladan Pikić, Bojan Pikić, Mitar Karadeglić i Miloš Kralj.

Večerašnji koncert su otvorili najmlađi, to jest hor pripremnog razreda pod dirigentskom palicom Silvane Stevanović i oni su pjevali pjesme posvećene mamama, koje su napisali Gotovac, Makjanić, Basrak i dječiju pjesmu iz Engleske.
Direktor Muzičke škole Dušanka Babić za TrebinjeLive.info kaže da je ovo tradicionalni koncert koji se održava u ovoj školi.

"Ovo je drugi ovogodišnji javni nastup naših učenika. Svako veče imamo interne časove na kojima se učenici pripremaju za republičko takmičenje koje će se održati od 2. do 4. aprila u Banjaluci", kazala je Babić, dodajući da teku pripreme i za međunarodna takmičenja.

Na tek završenom Međunarodnom takmičenju pijanista, koje je održano u Muzičkoj školi "Davorin Jenko" u Beogradu, učenica srednje škole Marija Tupanjanin osvojila je treće mjesto, a Lana Perović pohvalu.

U Beogradu od 13. do 15. marta održaće se Međunarodno takmičenje harmonikaša MehFest na kome će učestvovati četiri učenika srednje i jedan učenik osnovne Muzičke škole.

koncert muzicke skole povodom osmog marta (1)

koncert muzicke skole povodom osmog marta (1)