Uprava Fudbalskog kluba "Leotar" danas se izjasnila o zaduženjima kluba na zahtjev gradonačelnika grada Trebinja Slavka Vučurevića. dugovanja leotara 2.3.2015

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Prethodna uprava na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Lukom Petrovićem preuzela je klub 10.1.2011. godine. Zaduženje po osnovu kredita u Bobar banci na dan 31.12.2010. godine iznosilo je 363.213.94 KM.

Tadašnja uprava, dana 31.12.2011. godine, uzela je kredit od Bobar banke u iznosu od 370.000 KM i koristila ga za zatvaranje više manjih hipotekarnih kredita, koji su podizani od 2007. godine. Dugovanje prema Bobar banci na dan 31.12.2013. godine po osnovu kredita je iznosilo 325.000 KM na ime glavnice kredita, 73.000 KM po osnovu zateznih kamata i 21.000 KM redovnih kamata, što ukupno iznosi 417.000 KM.

dugovanje fk leotar

Osnovni problem u komunikaciji sa Bobar bankom nastao je pri dobijanju stanja duga za 2014. godinu, na kome ja banka upisala dodatno zaduženje kluba za 100.000 KM, iako to niko iz kluba nije uzeo, niti postoje bilo kakvi papiri kako u klubu, tako ni u banci (bar mi nismo upoznati), te neke dodatne kamate od oko 51.000 KM, za koje ne postoje objašnjenja. I upravo ovo će biti predmet sudskog spora između FK "Leotar" i Bobar banke.

Sramota je da se rukovodstvo FK "Leotar" samo mora boriti sa problemima, bez podrške grada, iako je očigledno da postoje mnoge sumnje u iznos sadašnjeg zaduženja kluba sa "Polica" prema Bobar banci.

Molimo gradonačelnika Slavka Vučurevića da nam objasni zbog čega nam nije dozvoljeno da učestvujemo u skupštinskoj raspravi na temu Bobar banke, kada je i laiku jasno da smo i mi iz FK "Leotar", kao dio grada Trebinja, oštećeni od strane te iste banke.

Da napomenemo, pri napuštanju funkcije predsjednika UO FK "Leotar" Zorana (Petra) Sorajića, 2004. godine, dug kluba je iznosio 1.140.000 KM, a sadašnji dug je, deset godina poslije, manji od tog iznosa.

Takođe, žalosno je da gradonačelnik pod izgovorom kriminala i korupcije u FK "Leotar" izdvoji manje sredstava za tri godine mandata, nego što opština Gacko da svom fudbalskom klubu za jednu godinu. Izlišno je pričati koliko izdvajaju Foča, Zvornik, Bijeljina...

Mislimo da mnogim građanima nije poznato da na primjer grad Bijeljina od sportskih objekata posjeduje: 55 fudbalskih terena, jedan teren za mali fudbal, 37 terena za košarku, šest za basket, 35 za rukomet, 29 za odbojku, šest teniskih terena, pet bazena, jednu atletsku stazu, hipodrom, strelište, tri sportske dvorane, 12 školskih sala za fizičku kulturu, kuglanu i sokolski dom. A da ne govorimo koliko se sredstava izdvaja za održavanje sportskih objekata.

Želimo da napomenemo da je veliki dio duga FK "Leotar" nastao zbog investicionog ulaganja u stadion, da bi se ispunile odgovarajuće propozicije u pogledu uslovnosti sportskih objekata i da je to klub finansirao iz vlastitih sredstava, a ne grad Trebinje, koji se sada poziva na vlasništvo nad stadionom.

dugovanje fk leotar

Ponovo napominjemo da je više nego žalosno da klub i Gradska uprava grada Trebinja komuniciraju preko medija, umjesto da sjednu zajedno i da se dogovore na obostrano zadovoljstvo.

Zar je moguće da FK "Leotar" i Gradska uprava ne budu zajedno u borbi protiv nesreće koja nas je zadesila. Mi, kako juče tako i danas, pružamo ruku pomirenja, jer je ovo vrijeme kada se moraju graditi prijateljstva među ljudima, a ne potencirati međusobne razlike, ali je za "tango potrebno dvoje".

Zašto nas ne uvrste na Skupštinu da prezentujemo sve? Zašto su planirana sredstava iz gradskog budžeta najmanja od osnivanja kluba? Zašto nam je ukinut prevoz? Zašto je Slavko Vučurević jedini gradonačelnik koji nije učestvovao u akciji UEFA za rekonstrukciju stadiona i umjesto 30 odsto ili 60.000 KM nije dao nijednu marku? Zašto nije stavio nikoga iz svoje političke partije u upravu kluba, kao i u Skupštinu kluba? Zašto je u razgovoru sa rukovodstvom kluba predlagao da je "stečaj najbolje rješenje za klub"?

Sa nadom u bolje sutra, do konačne pobjede.

Rukovodstvo FK "Leotar".

dugovanja leotara 2.3.2015