Od lokalnih izbora 2012. godine u Trebinju se mnogo šta promijenilo, nešto na bolje, nešto na gore. Služba za odnose sa javnošću više ne važi za najbolju službu grada. "I dalje je ostala na prvom mjestu", samo ovoga puta prepoznatljiva po neljubaznosti, neradu i lijenosti zaposlenih.

gradska administracija trebinje

Služba, za koju su novinari imali samo riječi hvale, preko noći je postala noćna mora mnogobrojnim predstavnicima sedme sile. Iako zaposleni u medijima o ovome još uvijek ne pričaju javno, sve se glasnije čuje nezadovoljstvo radom pomenute Službe, čiji zaposleni, pored što sjede u dobro uštimanim foteljama, primaju i više nego lijepe plate.

Za zaposlene u toj Službi, u posljednje dvije godine, u šali kažu izreku "Rad je stvorio čovjeka, a nerad gospodina". Nezamislivo je da novinar, nakon što pošalje upit, ne dobije odgovor ili da se taj odgovor sastoji u jednoj rečenici, "Gradonačelnik nije tu, na službenom je putu!". Iako upit uopšte nije upućen gradonačelniku!?

Danas se i ne zna koliko je zaposlenih u toj Službi, ali je sigurno da u neradu prednjače. Novinari su na konferencijama za medije, koje organizuje kabinet gradonačelnika Trebinja, u više navrata iznosili nezadovoljstvo zbog loše "komunikacije" sa pomenutom Službom, ali je i dalje sve ostalo isto.

U posljednje vrijeme, žale se pojedini novinari, portparol grada Trebinje, bar mu je to naziv po funkciji, na konferencije za medije, prijeme i slično ne zove sve predstavnike medija, već samo one koji su na njega/nju ostavili lijep "dojam"!?

Da stvar bude još gora, pošto se često zna desiti da na prijem koji se organizuju u Gradskoj administraciji niko od novinara ne bude pozvan, do informacija o tom događaju se više ne može doći. Naime, iako se na zvaničnom sajtu Gradske administracije grada Trebinja objavljuju vijesti, one više nikome ne služe, sem zaposlenim u Službi za odnose sa javnošću.

Do kada će trebinjski novinari ostajati bez informacija zbog nečije neodgovornosti, pitanje je na koje niko nema odgovor. A kako tek naš grad vide urednici brojnih medija čije sjedište nije u Trebinje, niko ne smije ni da zamisli. Ovi u Trebinju su i navikli, ali, da je zrelo za promjene na čelu te Službe, svima je jasno!

I na kraju, prema sadašnjim činjenicama, najbolje bi bilo da pod hitno promijene naziv u "Služba za neodnose sa javnošću", tako bi bar opravdali sadašnji cilj postojanja!