Srpski sabor Zavetnici juče je svečano proslavo tri godine rada i postojanja u velikoj sali „Teatra 78“ u Beogradu.

zavetnici skupstina

Među prisutnima bili su predstavnici Ambasade Ruske Federacije i Sirije, veliki broj ljudi iz kulturnog i političkog života, kao i predstavnici prijateljskih pokreta i udruženja.

Na proslavi su prisustvovali i Srbi iz Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske i dijaspore. Skup je otvorila Milica Đurđević, portparol Zavetnika, govorili su pisac Antonije Đurić, Ilija Rušimović u ime pokrajinskog odbora na KiM, Danijel Igrec kao predstavnik Zavetnika u dijaspori, član Glavnog odbora Budimir Marković i predsjednik pokreta Stefan Stamenkovski.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su glumica Mira Đurđević, Ljuba Manasijević i Katarina Cvijović. Program je vodila Katarina Minić.

U prijepodnevnim časovima održan je radni dio treće skupštine Srpskog sabora Zavetnici, na kome je izabrano 12 novih članova Glavnog odbora i jednoglasno usvojen plan rada za tekuću godinu.

Predsjednik Zavetnika zahvalio se gostima na prisustvu, a članovima i simpatizerima na ukazanom povjerenju i istakao da su Zavetnici otvoreni za saradnju sa svim političkim organizacijama sa kojima djele minimum zajedničkih principa.