Iako je Fudbalski klub “Leotar” potpisao reprogram duga od 370.000 KM sa Bobar bankom, po kojem je do likvidacije pomenute banke klub uplatio 150.000 KM, stav stečajnog upravnika te banke je da su sve uplate, koje su u ovoj godini uplaćane (100.000 KM), bile plaćanje kamata na glavnicu, a ne reprogram, pa je tako, po mišljenju Bobar banke, dug FK “Leotar” 370.000 KM, kao i na dan uzimanja kredita.

stadion police

“Leotar” je Bobar banci u ranijim godinama uplatio 50.000 KM, a u ovoj godini 100.000 KM, što ukupno iznosi 150.000 KM od ukupnog duga od 370.000 KM, napominje se u saopštenju FK “Leotar”.

“Rukovodstvo FK ‘Leotar’ je učinilo sve što je u njegovoj moći da zaštiti klub, te se 10.10.2014. godine obratilo banci za produženje reprograma na pet godina, ali sve to očigledno nije bilo dovoljno da se problem riješi”, ističe se u saopštenju i dodaje da je stav stečajnog upravnika Bobar banke Mileta Maksimovića konačan, pri čemu klub mora da plati i zatezne kamate od 18 odsto na godišnjem nivou na osnovni dug.

Stečajni upravnik je spreman da povuče blokadu računa kluba do 31.10.2015. godine, ali pod uslovom da klub do tog datuma uplati kompletan iznos duga, a da garancije da Skupština grada Trebinja, dok u suprotnom klub dolazi pred stečaj, a stadion “Police” u likvidacionu masu Bobar banke o čemu su građani Trebinja već upoznati, napominju u upravi “Leotara”.

“Na osnovu toga, klub će se prvog radnog dana obratiti gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću da po hitnom postupku sazove Skupštinu grada, da se izjasni o ponudi Bobar banke”, kategorični su u upravi “Leotara” i napominju da će klub iskoristiti sve zakonske mehanizme da od Republičke geodetske uprave dobije što skorije odgovor na zahtijev za konverziju vlasništva nad stadionom.

U slučaju pozitivnog odgovora iz Geodetske uprave RS, to jest da stadion pripadne FK “Leotar”, mogao bi se uzeti kredit i spasiti klub od stečaja, ali i da se stadion “Police” ne nađe u likvidacionoj masi Bobar banke.

“Sve ovo sto se danas dešava oko kluba i u našem gradu, mi smatramo direktnom objavom ’rata’ kako nama, tako i svakom poštenom građaninu Trebinja. Mi ćemo znati, kao što smo znali i do sada - kao i naši očevi, da se na pravi način postavimo kako u miru, tako i u ratu i nećemo dozvoliti da nas kupe za šaku evra i da postanemo robovi u rođenom gradu”, navodi se u saopštenju FK “Leotar”.

Apelujemo na sve političke faktore u Trebinju da se jasno odrede prema ovim stvarima i putem kojim ide grad, a prvenstveno odbornici vladajuće koalicije.

"Od njih tražimo da se pojedinačno izjasne, a ne da se kriju iza koalicionih dogovora, jer vjerujemo da su mnogi od njih pošteni i da vole ovaj grad jednako kao i mi, a FK ‘Leotar’ će znati kako da se nakon toga postavi”, zaključuje rukovodstvo “Leotara” u saopštenju.