Odbornici Skupštine grada Trebinja danas su usvojili Program uređenja građevinskog zemljišta za 2015. godinu, kojim je predviđeno da se u gradsku infrastrukturu uloži oko 3,3 miliona KM.

skupstina grada trebinje Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje LJubo Milivojević je, odgovarajući na pitanje poslanika SNSD-a o nastavku izgradnje istočne obilaznice, istakao da je prioritet grada nastavak izgradnje dijela obilaznice gdje su, za sada, riješeni imovinsko-pravni odnosi.

"Imovinski odnosi na dionici od Nikšićkog puta do Željezničkog mosta su gotovo u potpunosti riješeni, obezbijeđena su i finansijska sredstava tako da bi nastavak radova na toj dionici trebalo uskoro da počne", pojasnio je Milivojević.

Odbornici su usvojili i izvještaj o realizaciji programa razvoja sporta grada Trebinja za 2014. godinu, uz primjedbe opozicije da bi novac iz gradskog budžeta u narednom periodu trebalo da bude raspoređivan ravnopravno svim sportskim klubovima.

Dosadašnji vršioci dužnosti odjeljenja za opštu upravu grada Rajko Vico, za finansije Momir Šarenac, za prostorno uređenje LJubo Milivojević i za privredu i društvene djelatnosti Zoran Milošević danas su imenovani za načelnike tih odjeljenja.

Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu vodiće načelnik Rajko Ćapin, za načelnika Odjeljenja inspekcijskih poslova imenovan je Pero Jelačić, a za načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Mirjana Ratković.

Odbornici su razriješili dužnosti predsjednika Izborne komisije grada Trebinja Borislava Taranu zbog isteka mandata, kao i člana komisije Bojana Čvora, a imenovali su članove Željku Ružić i Marka Bešenjija.