Proteklog vikenda plivači PK "Leotar", na jubilarnom 20. Mimoza kupu u Herceg-Novom na bazenu Instituta Igalo,  započeli su sezonu takmičenja u 2015. godini.

plivaci leotara na mimoza kupu 2015 herceg novi

Na ovogodišnjem Mimoza kupu učestvovalo je 364 plivača iz 32 kluba iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje u Herceg Novom je u kalendaru LEN-e – Evropske Plivačke Federacije, a ove godine je po broju plivača bilo i najmasovnije u dugoj istoriji ovoga takmičenja.

PK "Leotar" na "Mimoza kupu 2015" predstavljalo je 13 plivača i plivačica i to: Zoran Vujičić, Jovan Topalović, Uroš Kundačina, Veljko Jovanović, Rajković Dimitrije, Mihailo Ilić, Miloš Ćeranić, Stefan Bovan, Ana Čučković, Marija Ninković, Helena Lakić, Teodora Kraljević i Maja Špirto.

Od članova trebinjskog kluba najuspješniji je bio Zoran Vujičić koji se okitio sa dvije medalje i to srebrnom na 200 metara delfin i bronzanom na 200 metara prsno.

"Nalazimo se na početku zimske sezone u 2015. godini. S obzirom na to da nemamo adekvatne uslove za treniranje u zimskom periodu u našem gradu, mogu biti u potpunosti zadovoljan kako su svoje dionice otplivali naši mladi plivači kojima je ovo bilo prvo ozbiljnije takmičenje u njihovom takmičarskom plivanju", kazao je Veljko Piljević, trener PK "Leotar", naglasivši da je ovo iskusnijim članovima bila prva ovogodišnja provjera za republička i državna prvenstva koja su na rasporedu u martu mjesecu.