Nova uprava Fudbalskog kluba „Leotar“ ne posustaje u realizaciji zacrtanih ciljeva. Ovoga puta na tapet je došlo rješavanje problema sa imovinom kluba.

posjedovni list fk leotar

Prema saznanjima portala TrebinjeLive.info, uprava kluba sa „Polica“ počela je sa konverzijom prava posjedovanja na pravo svojine.

Tako će FK „Leotar“ pored stadiona „Police“ od oko 35.000 metara kvadratnih, preuzeti i 20.000 metara kvadratnih na Abazovini, što uključuje fudbalski teren i bazen „Banje“.

Portal TrebinjeLive došao je do Posjedovnog lista - prepisa koji potvrđuje naša saznanja, da će FK „Leotar“ uskoro biti vlasnik 1/1 pomenutih objekata.

Ova saznanja potvrdio je za naš portal Milan Tomanović, potpredsjednik FK „Leotar“.

„Namjera nam je da napravimo sportsko društvo, koje će uključivati FK ’Leotar’ – kao nosioca finansijskog pokroviteljstva, te osnovne bazične sportove: Atletski klub, Ženski fudbalski klub i Plivački klub, kao i osnivanje vaterpolo kluba“, navodi Tomanović.

On dodaje da će nova uprava "Leotara“, kao preduslov razvoja sportskog turizma, zahtijevati izgradnju pomoćnih terena, kako bi ekipe iz BiH i regiona zimske pripreme, zbog idealnih klimatskih uslova, mogle da obavljaju u Trebinju.

„I inicijatori smo, jer smo i tu predali zahtijev u katastar, da se pod hitno napravi zatvoreni bazen jer bez te vrste bazena, takođe, nema sportskog turizma“, napominje Tomanović za TrebinjeLive, dodajući da je FK „Leotar“ spreman da se odrekne određenog dijela sredstava, kako bi se taj novac koristio za održavanje zatvorenog bazena.

U upravi „Leotara“ ne kriju optimizam da će ovaj projekat podržati Hidroelektrane na Trebišnjici i generalni direktor Gordan Mišeljić.

ENGLEZI SREĐUJU POLICE

Da su i te kako ozbiljni i da od svojih ciljeva neće odustati nijednog pedlja, potvrđuje i informacija da će početkom maja doći grupa od stotinjak Engleza - radnika, koja će donirati određena sredstva pomoću kojih će se rekonstruisati prostorije za omladinsku školu, te srediti okoliš.

„Njihova firma ih šalje na nagradno putovanje sedam dana u Dubrovnik, i jedan od uslova je da na tom putovanju imaju jedan dan humanitarnog rada. Mi smo isposlovali da se taj humanitarni rad obavi u Trebinju“, ističe Tomanović.

Pripreme za sezonu teku po planu, a na „Police“ su stigli Ognjen Radulović iz zeničkog „Čelika“, Zoran Brković iz mostarskog Zrinjskog“ i Lazar Vidić.

„Zrinjski nam je dao dva dodatna igrača što nije bilo planirano, a sve im plaća mostarski klub. Hvala im što, zaista, žele da se ’Leotar’ vrati u Premijer ligu BiH“, kaže Darko Dreč, šef omladinske škole „Leotara“ za TrebinjeLive.info.

Nakon završetka priprema beogradskih klubova - „Crvena zvezda“ i „Partizan“, i od njih se očekuje pomoć u igračkom kadru.

POLITICI NEMA MJESTA U LEOTARU

Uprava FK "Leotar" kategorična je po pitanju politike - u klubu nema mjesta za politička prepucavanja. Poručuju gradskim političarima da sjednu i razgovaraju, kako to čini i uprava kluba sa "Polica".

"Kao i svugdje,  među nama ima ljudi različitih političkih razmišljanja, ali kad je u pitanju 'Leotar' imamo zajednički cilj - 'Leotar iznad svega'", poručuju iz uprave FK "Leotar".