HERCEG-NOVI - Prva Novska skalinijada je jedna od najatraktivnijih sportskih manifestacija u okviru ovogodišnjeg 46. Praznika mimoze.

pobjednici prve novske skalinijade

Ona je danas privukla pažnju velikog broja posjetilaca i potvrdila da se u praznik žutom cvijetu u čast ušlo sa jednim atraktivnim programom.

Organizator ove manifestacije je Triatlon klub Herceg-Novi, a za ovu sportsko-rekreativnu priredbu prijavilo se do juče 158 takmičara, dok se na startu kod spomenika Kralju Tvrtu na Škveru našlo 117 trkača iz Herceg-Novog i regiona.

Dionica od Škvera, gdje je bio start do Španjole, gdje je cilj duga je 1.280 metara sa 646 stepenica (skalina). Trčalo se od Škvera preko stepenica 28. oktobra, ispod Sat Kule, stepenicama ka Magarećim vratima i dalje ispod magistrale i putem za Srbinu pravo do Španjole gdje je cilj.

Poslije sumiranih rezultata na Škveru su proglašeni pobjednici.

U konkurenciji muškaraca prvo mjesto je pripalo Dušanu Miloševiću - TK „Podgorica“ sa vremenom 7 minuta i 16 sekundi, drugi je bio Miloš Mikić - TK „Nikšić“ sa vremenom 7 minuta i 20 sekundi i treće mjesto je pripalo Janku Gardoviću AK „Niskogorac“ Herceg-Novi sa vremenom 7 minuta i 25 sekundi.

Kod djevojaka najbolja je bila Milena Vuković, teniserka TK „Igalo“ sa vremenom 11 minuta i jedna stotinka, drugo mjesto je pripalo Sari Živanović iz Zelenike koja je individualno trčala sa vremenom 11 minuta i 53 sekundi i treće mjesto je zauzela Miluša Bošković sa vremenom 12 minuta i 10 sekundi, koja je u trci učestvovala kao slobodan takmičar.

U muškoj konkurenciji najmlađi je bio Vuk Matijašević (4 godine) sa vremenom 41 minut i 43 sekunde, dok je kod djevojčica najmlađa bila trogodišnja Ela Žanetić sa vremenom 43 minuta i 52 sekunde.

Najstariji učesnici su bili Lazar Rajić (65) sa vremeno 13 minuta i 55 sekundi i njegova supruga Dubravka (63) sa vremenom od 15 minuta i 49 sekundi.