Košarkaši "Svislajon Leotara" večeras igraju protiv ekipe "Slobode" u Tuzli, u okviru 17. kola Premijer lige BiH. Tim povodom razgovarali smo sa trenerom tima iz našeg grada Dragoljubom Vidačićem.

polufinale kupa bih u kosarci leotar siroki

Vidačić za TrebinjeLive kaže da su Tuzlaci u posljednja dva kola ostvarili pobjede, te da na domaćem terenu igraju veoma dobro.

"Kod kuće imaju dobre kontranapade, i iz tog razloga moramo igrati 'bistre glave', sa što manje grešaka. Imaju dobrih igrača, posebno šutera, a i ispod koša su jaki", kaže Vidačić, dodajući da će u Tuzli "Leotar" igrati bez dva povrijeđena igrača - Milanovića i Sudžuma.

Iz tog razloga, napominje trener "Leotara", veću minutažu dobiće Krčum i Ninković, ističući da očekuje dobru i neizvjesnu utakmicu pred punom dvoranom "Mejdan", što će biti dodatna inspiracija za sve igrače.

"Bilo je onih koji nisu vjerovali u 'Leotar' zbog domaćih igrača, ali ne i u upravi kluba. Igrači su opravdali očekivanja i, po mojoj procjeni, igračka perspektiva i budućnost su pred njima", ističe Vidačić.

On dodaje da je zadovoljan zalaganjem igrača na treninzima i utakmicama, ali i postignutim rezultatima.

Napominje da njegov tim uvijek ide na pobjedu, što će biti i večeras u Tuzli.

"Svislajon Leotar" zauzima drugo mjesto na tabeli sa 28 osvojenih bodova, uz 12 pobjeda i četiri poraza.