Rukometaši "Leotara" već uveliko se pripremaju za nastavak proljećnog dijela prvenstva Prve lige Republike Srpske, a trener Dragiša Koraćević kaže da pripreme teku po planu.

rukometasi leotara pripreme za proljecni dio sezone 001

Do sada se najviše radilo na snazi i kondiciji, a polako se uvodi i rad sa loptom, tako da će "Leotar" već sutra odigrati prvu prijateljsku utakmicu u Čapljini, gdje će se sastati sa ekipom "Dugi Rat" iz istoimenog mjesta.

"Ova utakmica će nam poslužiti da probamo neke taktičke varijante i damo priliku svim igračima na koje računamo. Mislim da je protivnik po mjeri, jer želimo da igramo sa dobrim ekipama", kazao je Koraćević za TrebinjeLive, dodajući da je u planu da do početka prvenstva odigraju pet-šest pripremnih mečeva, kako bi što spremniji ušli u nastavak takmičenja.

Prema njegovim riječima, okosnica ekipe iz prvog dijela prvenstva je zadržana, a pojačanje je Aleksandar Milojević, koji je ponikao u školi RK "Leotar", a završava DIF, i Slobodan Vico, koji se vratio u "Leotar" nakon kraće pauze.

Koraćević navodi da "Leotar" nema ambicije da uđe u Premijer ligu BiH, prvo jer je nerealno što se tiče tabele, ali i zbog finansija.

"Cilj nam je da se što više mladih igrača afirmiše i da ih imamo spremne za sljedeću sezonu. Nadam se da ćemo biti u gornjem dijelu tabele na kraju prvenstva", rekao je trener "Leotara", napominjući da je zadovoljan odnosom i zalaganjem igrača na treninzima i utakmicama.

U "Leotaru" ističu da u narednoj sezoni planiraju povratak nekoliko igrača koji su na studijama, ali i da uz određena pojačanja konkurišu za sam vrh Lige Srpske i ulazak u Premijer ligu BiH.

"Leotar" se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na tabeli sa 18 osvojenih bodova.

Drugi dio prvenstva počinje 7. marta i ekipa RK "Leotar" gostuje sastavu "Mladosti" iz Banjaluke.