HERCEG-NOVI - Trebinjska vina i vinarije, prepoznatljiv turistički brend u regionu, biće predstavljeni u Herceg-Novom u okviru ovogodišnjeg 46. Praznika mimoze.

vukoje zilavka

Prema dogovoru, Turistička organizacija gradaTrebinja organizovaće uz pomoć direkcije Mimoze i privrednika Pera Vica - vlasnika Motela „Olimpija“ u Kumboru, Prvo  veče „Trebinjskog  vina i folklora“.

Manifestacija će se održati 13. februara, a, prema najavama, trebala bi da postane tradicionalna spona privrednika dva grada na tromeđi tri države.

U ime organizatora, na sastanku  i dogovoru o detaljima su učestvovali Žarko Vico - predstavnik Turističke organizacije Trebinja, predstavnik vinara Ranko  Petijević i Vaso Masleša, predstavnik GKUD-a „Alat Svislajon“ iz Trebinja.

„Poštujući tradiciju, značaj i mjesto 'Praznika Mimoze' u Herceg-Novom i regionu, u okviru jedne večeri koju smo nazvali ’Veče vina i folklora, odlučili smo da predstavimo ono što je prepoznatljivo. To su trebinjska vina koja su jedan od glavnih brendova naše sredine. Uz prezentaciju vina, zabavljaće nas KUD ’Alat Svislajon’ sa igrama i pjesmama iz Hercegovine”, kazao je Vico za TrebinjeLive, pozivajući sve goste koji se toga dana zateknu u Herceg-Novom, Novljane, Trebinjce i Hercegovce da posjete Kumbor.

Na ovoj večeri, prema sadašnjim najavama, učestvovaće i zvanično najbolja vinarija jugoistočne Evrope Podrum „Vukoje“, kao i podrum manastira Tvrdoš, Anđelić, Petijević, Anđušić, Berak, Sekulović, Popovac.

Biće predstavljene hercegovačke sorte vina – vranac i žilavka, a biće i još drugih vina,  kazao je poslije sastanka Ranko Petijević, predstavnik vinara  Trebinja i vlasnik vinarije „Petijević“.
Početak manifestacije je u 17.00 časova.