Microsoft je prije nekoliko nedjelja objavio Windows 10 Technical Preview, build 9926 sa brojnim poboljšanjima, među kojima su Cortana i prerađeni Start meni, ali kompanija već planira novu verziju za ovaj mjesec.

windous 9 start meni

Tokom događaja koji je u centrali Microsofta održan 21. januara, Džoe Belfior je rekao da njegova kompanija želi da ažurira Windows 10 Technical Preview mnogo češće nego što je to ranije bio slučaj, i nagovijestio da će nova verzija stići u februaru uz preview verziju Windows 10 for phones operativnog sistema.

Sada je Gabrijel Aul, šef Windows Insider programa potvrdio u nekoliko tvitova da Microsoft zaista radi na tome da donese novu verziju Windows 10 Technical Previewa korisnicima, ali je rekao da ne može da iznese konkretnije detalje u ovom trenutku.

Razlog za čuvanje takvih detalja u javnosti je jednostavan: Windows 10 je i dalje u izradi, pa ni Microsoft ne zna tačno kada će nova verzija biti spremna za korisnike. U osnovi, Microsoft sastavlja nove verzije Windowsa 10 na dnevnoj bazi i sve one se interno testiraju od strane njegovih zaposlenih.
Tek kada se dostigna neka velika prekretnica, kompanija isporuči novu verziju korisnicima.