Povodom večerašnje utakmice između domaćeg KK "Svislajon Leotar", koji se nalazi na drugom mjestu Premijer lige BiH i lidera na tabeli KK "Spars" iz Sarajeva, razgovarali smo sa dvojicom centara domaćeg tima.

ninkovic i cvetkovic

Radi se o Dušanu Cvetkoviću i Đorđiju Ninkoviću od kojih će u velikoj mjeri zavisiti ishod večerašnjeg meča. Pitali smo ih šta oni misle o večerašnjem derbiju.

"Spremni smo za susret sa 'Sparsom' i sa velikom dozom optimizma očekujemo ovaj meč. Najveća opasnost po naš tim nam prijeti od njihovih bekova, prije svega od njihovog najboljeg igrača Buze, ali tu su još i Glogovac, Đurasović, Josipović i novopridošli Šalić. Naš protivnik ima skor od 15 pobjeda (bez poraza) i ulazimo u utakmicu sa respektom prema njima, ali se nadamo najboljem. Ja lično, nakon povrede leđa, polako podižem formu i nadam se da će biti sve u najboljem redu", rekao je Đorđije Ninković.

Dušan Cvetković ističe da je "Spars" najbolja ekipa u ligi, ali i kopletan tim jer na svakoj poziciji imaju po dva kvalitetna igrača.

"Mislim da jedino možemo da pariramo ako fizički izdržimo njihov tempo. Za ovu utakmicu mislim da je bitna kvalitetna psihološka priprema. Ako krenemo u utakmicu, bolje ili lošije, da se ne prepadnemo uspjeha ili poraza, nego samo da budemo dosljedni u našim dogovorima - našim akcijama koje smo uvježbavali na treninzima, mislim da će utakmica biti neizvjesna", završio je Cvetković.

Oba naš sagovornika su se složila u ocjeni da je njihov trener Dragoljub Vidačić, kao veoma uspješni košarkaš i trener uspio da uđe u psihu igrača i da prepozna vrijednosti svakog od njih.

Stvorio je pozitivnu hemiju u timu koja je vidljiva za vrijeme utakmice i nakon nje. Dokaz tome su dosadašnji rezultati, napominju Ninković i Cvetković. Dušan i Đorđije pozivaju svoje sugrađane da u što većem broju dođu na večerašnju utakmicu i da uz njihovu podršku iz gledališta nanesu prvi poraz gostima iz Sarajeva.

Večerašnja utakmica počinje u 19.00 časova u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić "u Bregovima