Košarkaši "Svislajon Leotara" pobijedili su večeras u Trebinju, u okviru 16. kola Premijer lige BiH,  ekipu "Sparsa" iz Sarajeva rezultatom 70:61, a u ekipi domaćina nije igrao Gojko Sudžum, koji je pred sami početak utakmice, na zagrijavanju, zadobio dvostruki prelom noge, te je prebačen u trebinjsku Opštu bolnicu, gdje će večeras biti operisan.

leotar spars

Spars, koji do sada nije imao nijedan poraz, savladan je u Trebinja, a momci Dragoljuba Vidačića odlično su odigrali utakmicu. U prvom poluvremenu gledali smo ujednačenu igru oba tima. Trebinjci su dobili prvu četvrtinu 21:19, da bi Sarajlije dobile drugu 17:19. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 38:38.

U drugom dijelu dosta bolja igra Leotara. Treća četvrtina donijela je ubjedljivu prednost domaćina. Završena je rezultatom 18:7, dok je četvrta pripala Sparsu 14:16.

Najefikasniji u redovima Leotara bio je Šakotić sa 17 poena, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Đurasović sa 18 poena.

Kapiten "Leotara" Vladimir Aleksić kaže da je očekivana teška utakmica, ali da je tim igrao kvalitetno i u fazi odbrane i napada, što je pokazao i rezultat.

"Pokazali smo da svojim kvalitetom i radom možemo da pariramo svakom pa i 'Sparsu'. Ovom pobjedom praktično smo osigurali mjesto među prvih pet, što nam je i bio cilj. Mislim da je jako važno da smo i nakon ove utakmice ostali neporaženi na našem parketu", kazao je Aleksić, dodajući da se nada da će Leotar i u Ligi 6 pokazati još bolje igre.

On je napomenuo da su večerašnju pobjedu posvetili Gojku Sudžumu, koji se povrijedio pred početak utakmice.

Trener "Svislajon Leotara" Dragoljub Vidačić kaže da nema mnogo zamjerki na igru svojih momaka.

"Povreda Sudžuma uticala je na nas, ali na sreću brzo se to u žaru borbe zaboravilo, i odigrali smo punom snagom. U trećoj četvrtini naš protivnik je bio u problemu u fazi napada, što smo uspjeli da kaznimo, ali i da pobjegnemo na razliku koja nam je omogućila da i kada imamo prazne hodove, kada oni smanje na osam-devet poena razlike, ne brinemo za rezultat", kazao je Vidačić.

Svi igrači, koji su igrali, ostavili su srce na terenu i svi zaslužuju samo riječi hvale za njihovu igru i borbenost.

Ovom pobjedom Trebinjci su osvojili nova dva boda, i trenutno su drugoplasirana ekipa na tabeli sa 28 poena. Spars ima 31 bod.

leotar spars

KK "Svislajon Leotar": Krčum, Lužaić, Aleksić 15, Pelkić 8, Mijović, Rikalo 5, Cvetković 12, Radisavljević 3, Ninković 10, Šakotić 17. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Spars": Zahiragić 5, Atić 6, Bulić 2, Nermin Buza, Bilić 2, Nedim Buza 13, Bašić, Glogovac 5, Josipović 3, Đurasović 18, Gegić, Šalić 7. Trener: Marko Trbić.

Sudijska trojka bila je u sastavu: Tomislav Stapić, Filip Lolić i Danijel Vlaho.

U narednom kolu "Svislajon Leotar" ide u Tuzlu, gdje će odigrati utakmicu protiv KK "Sloboda". Iz tabora Trebinjaca najavljuju pobjedu.