Mitar Mrdić, član Džudo kluba "Leotar", i ove godine je proglašen za najboljeg sportistu grada Trebinja za 2014. godinu, dok je Košarkaški klub "Svislajon Leotar" proglašen za najuspješniji sportski kolektiv u prethodnoj godini, saopšteno je večeras na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor najboljeg sportiste Grada Trebinja“.

izbor najboljeg sportiste trebinje 2014

Drugo mjesto, u kategoriji najboljih sportista, podijelili su Dejan Šakotić iz Košarkaškog kluba "Svislajon Leotar" i rukometašica Ženskog rukometnog kluba "Leotar" Dragana Boro, dok su treće mjesto podijelili plivačica Plivačkog kluba "Leotar" Ana Čučković i atletičarka "Leotara" Vanja Spaić.

U kategoriji najuspješnijih sportskih kolektiva, drugo mjesto su podijelili Plivački klub "Leotar" i Džudo klub "Leotar", dok je treće mjesto pripalo Džiu-džicu klubu "Leotar".

Za najperspektivnije sportiste izabrani su Jovan Bokić iz Košarkaškog kluba "Svislajon Leotar", Marija Gordić iz Džiu džicu kluba "Leotar", Mirela Jegdić iz ŽRK "Leotar", Helena Lakić iz Plivačkog kluba "Leotar", Nikolina Mišić iz Atletskog kluba "Leotar", Tijana Miljanović iz ŽKK "Trebinje 03", Mato Ratković iz Veslačkog kluba "Trebišnjica", Miloš Ćeranić iz Košarkaškog kluba "Svislajon Leotar" i Sanja Čihorić iz Džudo kluba Leotar".

izbor najboljeg sportiste trebinje 2014

Dodijeljeno je i pet posebnih priznanja. Priznanje za razvoj sporta pripalo je Moto klubu "TNT", Planinarskom društvu "Vučji zub" i Veslačkom klubu "Trebišnjica", priznanje za doprinos u sportu dobio je Radivoje Gutić, novinar "Večernjih novosti", dok je za cjelokupni doprinos i afirmaciju sporta nagrađen Ratomir Mijanović, novinar Radio Trebinja.

Priznanje za životno djelo dodijeljeno je Peru Nikoliću.

Srećko Dučić, nekadašnji košarkaš Leotara je dobio plaketu za zaslužnog sportskog radnika, kao i Džudo savez RS za uspješno održavanje džudo kampova u Trebinju.
Ovogodišnji žiri radio je u sastavu: Dejan Tarana, Nebojša Kolak, Zdravko Komnenović i Milenko Ignjatić.

izbor najboljeg sportiste trebinje 2014

Izbor su organizovali Javna ustanova „Trebinjesport“ i „Glas Trebinje“.