Miloš Aćimović, dojučerašnji fudbaler Leotara, proglašen je za najperspektivnijeg fudbalera Republike Srpske, saopšteno je na manifestaciji "Dani fudbala", koje tradicionalno organizuje Fudbalski savez RS i Sportski žurnal.

milos acimovic

Aćimović je prije nekoliko dana potpisao ugovor za mostarski Zrinjski, a nedavno je boravio u kampu njemačkog bundesligaša Volfsburga. Priznanje mu je uručio potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH iz Republike Srpske Darko Ljubojević.

Za najboljeg sportskog radnika u minuloj godini proglašen je Svetozar Evđić iz Šamca, najbolji fudbalski sudija za 2014. godinu je Dragan Petrović iz Banjaluke, Vinko Marinović, trener banjalučkog "Borca" ponio je titulu najboljeg trenera, dok je Davor Arnautović član "Podrinja" iz Janje proglašen za najboljeg fudbalera Republike Srpske u 2014. godini.

Fudbalski savez Republike Srpske je dodijelio i četiri specijalne nagrade koje su pripale zaslužnim kolektivima, Ženskom fudbalskom klubu Banjaluka, reprezentativnim selekcijama Republike Srpske U-13, U-15 i U-23.

Nagradu „Doktor Milan Jelić“ za životno djelo ove godine je pripalo profesoru Ratku Radovanoviću iz Bijeljine.

Milorad Mažić, srpski sudija sa znakom FIFA, rbitar koji je sudio na Svetskom prvenstvu u Brazilu, dobio je regionalna nagrada „Miljan Miljanić“