Povodom Svetog Save - školske slave, danas je u Kulturnom centru u Trebinju priređen prigodan kulturni program, a ovogodišnji domaćin je Javna ustanova "Srednja tehnička škola" Trebinje. sveti sava skolska slava

Svetosavskom programu prethodilo je lomljenje slavskog kolača, kojem su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola sa područja našeg grada, a prisutnim su se obratili otac Dražen Tupanjanin i Nebojša Rudakijević, direktor Tehničke škole.

"Sveti Sava je predivan primjer ljubavi i žrtve, jedne velike vizije, mudrosti i širokog pogleda na svijet. Kako bi nam valjalo danas da bude među nama - da nam objasni neke stvari koje, izgleda, mi nismo dovoljno mudri da shvatimo, ali sa druge strane vjerujemo da je u Duhu svetom on tu i da mi možemo dosta da naučimo na temelju onoga što nam je on zavještao", kazao je otac Tupanjanin.

sveti sava skolska slava

Ovogodišnji program počeo je izvođenjem himne Svetom Savi hora Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški", a zatim su uslijedile recitacije, muzički program praćen guslama, harmonikom, klavirom, violinom, horom, ali i vokalnom grupom Osnovne škole "Vuk Karadžić".

sveti sava skolska slava

Program je završio pjesmom "Tamo daleko", u zajedničkom izvođenju hora i orkestra Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški".

U programu su učestvovali učenici Tehničke škole i osnovnih škola "Vuk Karadžić", "Sveti Vasilije Ostroški" i "Jova Jovanović Zmaj", kao i učenici Muzičke škole: Dragana Nikić, Dajana Bokić, Milica Andrić, Miroslav Aničić, Vedrana Lečić, Nikola Daković, Anastasija Eraković, Milica Kovačević, Dejan Jegdić, Sara Novčić, Minja Gudelj, Anđela Milović, Aco Ćorović, Milana Sekulović, Stefan Vujović, Marko Mijanović, Emilija Prtilo, Lara Crnogorac, Vuk Janković, Jovana Vujičić, Nenad Višnjić, Matija Tučić, Dragan Jelačić.