Premijera filma "Gorčilo jesi li to došao da me vidiš", reditelja Milana Karadžića, biće priređena trebinjskoj publici u srijedu, 28. januara, u bioskopskoj dvorani trebinjskog Kulturnog centra.

gorcilo jesi li to dosao da me vidis premijera trebinje

Film će biti prikazivan od 18.00 i 20.00 časova, a pored projekcija 28. januara, film će se moći pogledati u istim terminima 29. i 30. januara.

Cijena ulaznice je 4 KM.

Film je baziran na komediji Miodraga Mija Karadžića „Jesi li to došo da me vidiš“, koja je sigurno najbolja i najcitiranija drama, koju je napisao osamdesetih godina prošlog vijeka. Svojom izuzetnom vrcavošću dijaloga, apsurdnim situacijama u koje smješta svoje neobične, lucidne i duhovite likove, poznavanjem mentalitetskih okamenjenih okvira crnogorskog sela, ova komedija predstavlja pravi izazov za prenošenje na filmsko platno.

Radnja filma je smještena u crnogorskom selu, u brdima, u ljeto 1968. godine. U jeku izgradnje infrastrukture SFRJ, u naporima da se siromašni sjever Crne Gore putevima poveže sa jugom, u malo selo dolazi geometar Laza, kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta. Sa njim će doći Klara, njegova žena, balerina iz Narodnog pozorišta iz Novog Sada, koja mora da tokom ljeta održava kondiciju za jesenju sezonu. Kako seljaci reaguju na dolazak geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, koji je najbolji, jer za bolji ne znaju, samo je jedna od linija priče.

Godina 1968. je godina promjena. Godina u kojoj će se u malom selu sudariti svijetovi. Hipi pokret, sloboda tijela, pokreta, ljubavi, energije koju predstavlja prelijepa balerina, nasuprot ruralnom, zatvorenom, sistemu u kojem je pojedinac samo mali čovjek ubog, uplašen i smiješan u svojim planovima, sakriven iza izraza kolektivnog mišljenja.

U glavnim ulogama pojavljuju se Milutin Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Viktor Savić, Andrija Milošević i drugi.