Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević kaže da je na pitanje Sutorine odavno stavljena tačka, a pokretanje tog slučaja sada je, kako ističe, samo pokušaj da se naruše odnosi dvije države.

slavko vucurevic u posjeti briselu

“Što se tiče mene kao gradonačelnika Trebinja u vezi sa Sutorinom, za mene taj problem praktično ne postoji. Sutorina je za mene sastavni dio Herceg Novog, a sva ova dešavanja trenutna smatram političkom insinuacijom, koja je smišljena da kvari odnose između Trebinja i Novoga i pograničnih opština u istočnoj Hercegovini sa Crnom Gorom, do koje je meni najviše stalo. Oni koji su nešto htjeli, imali su prilike da to rješavaju na državnom nivou, mislim da je sve ovo samo zlonamjerno podmetanje i Trebinju i opštinama Istočne Hercegovine. Da ponovim, Sutorina je sastavni dio opštine Herecg Novi, tako je bilo već godinama i decenijama i ne vidim način da se promijeni takav stav i takav odnos“, rekao je Vučurević za Radio Antena M.

On smatra da je pitanje Sutorine ponovo pokrenuto zbog određenih socijalnih tenzija u RS.

“Neko misli da bi se stvaranjem nekih afera tipa Sutorine prebacile stvari sa jednog polja na drugo i da je to nešto već oprobano da se ne vidi drvo od šume. To je čisto dnevnopolitička priča koja nema nikakve veze, ja smatram da je moj stav ujedno i stav većine građana Trebinja – to je pitanje za nas završeno”, istakao je Vučurević.

Vučurević kaže da i u Trebinju ima partija koje se zalažu da se Sutorina vrati Bosni i Hercegovini, ali, kako navodi, želja stanovnika Trebinja je da grade dobre odnose sa susjedima, te ne vide smisao u toj političkoj priči.