Preduzeće "Elektrohercegovina" podnijela je tužbu protiv grada Trebinja i opštine Bileća za neplaćeni dug za javnu rasvjetu u ukupnom iznosu većem od 300.000 KM, potvrdio je Srni direktor tog preduzeća Vladislav Vladičić.

gradska administracija trebinje

 

Vladičić je rekao da grad Trebinje trenutno duguje 187.000 KM, a opština Bileća 171.000 KM.

"Ovdje nije riječ o bilo kakvoj političkoj niti stranačkoj odluci, već o velikim dužnicima", rekao je Vladičić, napominjući da bi Trebinju i Bileći bila isključena javna rasvjeta da je bio dosljedan i strogo poštovao procedure i Zakon o obligacionim odnosima.

On kaže da takvu odluku nije želio da donese zbog građana, koji bi u ovom slučaju, ikao nisu ništa krivi, najviše imali štete.

Vladičić je napomenuo da opština Nevesinje za javnu rasvjetu duguje više od 55.000 KM i da će i protiv nje biti podnesena tužba, ukoliko uskoro ne izmiri obaveze.

Kao pozitivan primjer lokalne zajednice koja redovno izmiruje svoje obaveze, Vladičić je naveo opštinu Gacko.

On je dodao da po tom pitanju nema problema ni sa opštinom LJubinje, dok je u opštini Berkovići bilo problema sa Domom zdravlja, ali da je postignut dogovor.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je Srni da nisu redovno izmirivali obaveze, jer su neplanirano imali deficit u budžetu, ali da će nastojati da u što kraćem periodu smanje dug za javnu rasvjetu.

"Očekujemo veći priliv sredstva i najdalje do aprila ove godine ćemo regulisati dio dugovanja", kaže Aleksić.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević nije odgovarao na telefonski poziv.