Prozivkom, koja je održana, na stadionu „Police“ označen je početak priprema fudbalera Leotara za proljećni dio šampionata.

leotar sloboda novi grad

Treneru Damjanu Ratkoviću odazvalo se 25 fudbalera, a očekuje se da se taj broj u narednim danima poveća, jer se očekuje dolazak igrača na probe, ali i nekog igrača iz Partizana, sa kojim je Leotaru uspostavio blisku saradnju.

- Srećan sam što smo zadržali okosnicu tima, kaže Damjan Ratković, trener Leotara. Tri fudbalera vjerovatno će nas napustiti i oni nisu danas sa nama. To su Nenad Stojanović, Novo Papaz i Miloš Marković. Tu su i dvojica novih igrača, iskusni vezista Anel Ramić, koji se vratio u matični klub i perspektivni, prvi golman Mladosti iz Gacka Vladimir Marković. Nećemo da žurimo sa dovođenjem pojačanja, jer treba da vidimo sa Partizanom da li će nam ustupiti nekog od svojih igrača, a naša želja je da to bude vezni igrač, klasični pljemejker. Ipak, nećemo predugo da čekamo, nastojaćemo da poslove oko formiranja igračkog kadra završimo što prije - kaže Ratković.

U Leotaru ne kriju da im je velika želja povratak u Premijer ligu, iako su po pitanju ambicija suzdržani u razgovoru sa medijima.

Glavni cilj je konsolidacija kluba, a ako nam se ukaže prilika da se plasiramo u Premijer ligu nećemo od toga bježati i u skladu sa tim ćemo formirati i tim. Prvo mjesto na kome se nalazimo, obavezuje nas na to  -dodao je Ratković.

Već su zakazane dvije prijateljske utakmice, protiv Veleža u Trebinju 31. januara i 21. februara u Čitluku protiv Sarajeva.

- U planu je da odigramo 6-7 prijateljskih utakmica, a kompletne pripreme ćemo obaviti u Trebinju, gdje imamo optimalne uslove za rad. Nadamo se da će i kiša uskoro prestati i da nam neće previše smetati. Radićemo u teretani i na stadionu i po potrebi u sportskoj dvorani. Pauza između takmičarskih utakmica je preduga. S obzirom da je prvenstvo završeno 8. novembra, a da se nastavlja 7. marta, igrači su 5 mjeseci bez takmičarske utakmice, što je katastrofalno za mlade igrače. Kada tome dodamo i pauzu imeđu dvije sezone tokom ljeta od najmanje tri mjeseca, onda je to pogotovo previše. Dobro je što se razmišlja u reogranizaciji lige, što će omogućiti veći broj utakmica - napomenuo je Ratković.

Anel Ramić se nakon četiri godine vratio u svoj matični klub. Posljednjih godinu dana je igrao u Mladosti iz Velike Obarske, a prije toga za Rudar Prijedor.

- Kao da je juče bilo kada sam otišao iz Leotara i sada sam srećan što sam se vratio na Police, da svojim iskustvom i igračkim kvalitetima pomognem Leotaru da se vrati u Premijer ligu. Čeka nas težak zadatak, imaćemo veliku konkurenciju u Rudaru. Cijela liga je veoma izjednačena i na svakom koraku vreba neka „mina“. Ipak, vjerujem da će mo uz par pojačanja koja dođu biti najozbi  ljniji kandidati za prvo mjesto - istakao je Ramić.