U Centru javne bezbjednosti Trebinje /CJB/ danas je održana redovna konferencija za novinare.

konferencija za medije cjb trebinje

Na konferenciji su zamjenik načelnika Centra Milivoje Vuković i načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović prezentovali izvještaj o radu Centra u 2014. godini.

„Stanje bezbjednosti na području Centra javne bezbjednosti Trebinje po svim oblastima rada je dobro. Svi parametri, na osnovu kojih se donosi ocjena o stanju bezbjednosti određenog područja, su pozitivni, odnosno bilježimo kontinuiran pad broja krivičnih djela, smanjenje broja prekršaja i broja saobraćajnih nezgoda“, rekao je zamjenik načelnika Centra.

Broj krivičnih djela u odnosu na 2013. godinu je manji za oko 17 odsto, a broj prekršaja manji za oko 32 odsto.

Ukupna rasvjetljenost krivičnih djela je oko 86 odsto, a rasvijetljenost po nn izvršiocu 71,52 odsto.

Vuković je dodao da je dobro stanje bezbjednosti u 2014. godini rezultat aktivnosti policijskih službenika, ali i dobre saradnje policije i građana.

„Broj saobraćajnih nezgoda je smanjen za 5,74 odsto u odnosu na 2013. godinu. Realizovane aktivnosti doprinijele su i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda koje su proizrokovali vozači pod dejstvom alkohola za oko 29 odsto“, istakao je Vuković.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović je rekao da je stanje iz oblasti kriminaliteta dobro.

Smanjen je broj imovinskih delikata za oko 16,38 odsto, i istakao smanjenje broja krivčnih djela teške krađe za 46,43 odstp u odnosu na 2013. godinu.

Iz oblasti zloupotrebe droga ukupno je dokumentovano deset izvještaja za 11 krivičnih djela protiv 32 lica.

„Iz oblasti krivičnih djela Ratni zločin Tužilaštvu BiH dostavljeno je devet Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv 17 lica za počinjena krivična djela na području Mostara, Tomislavgrada, Konjica i Čapljine“, rekao je Miljanović.