Rekordan broj turističkih posjeta, otkako turistički radnici vode zvaničnu evidenciju, zabilježen je u protekloj godini u Trebinju.

trebinje grad

Tako je ostvareni broj noćenja u ovoj godini povećan za 15 odsto u odnosu na 2013.

Tatjana Bulajić, pomoćnik direktora Turističke organizacije Trebinja, kaže da je svakog mjeseca bilježen značajan rast broja turista, koji je znatno povećan u decembru, kada je u ovom gradu boravilo 35 procenata više turista nego u istom periodu godinu ranije.

"Očigledno je da Trebinje postaje značajna turistička destinacija, ne samo u ljetnim, nego i u zimskim mjesecima, kada naši gosti koriste zimsko sunce i blagu klimu ovog podneblja, ali i blizinu jadranske obale. Tako se sve češće dešava da, umjesto da gosti iz Herceg Novog i Dubrovnika prave jednodnevne izlete do Trebinja, oni odsjedaju u našem gradu i prave izlete do ova dva turistička bisera", kaže Bulajićeva.

Zanimljivo je da je, pored Srbijanaca, najveći broj turista bio iz Turske, ali je sve više organizovanih dolazaka iz Južne Koreje.

U 2014. godini je, takođe, iznenađujuće veliki broj turističkih aranžmana u Trebinju organizovan iz Grčke, Velike Britanije, Švedske i Njemačke, kao i iz Rusije, odakle su u ranijem periodu turisti dolazili uglavnom na jednodnevne izlete, a od protekle godine sve više ostvaruju noćenja.

Bulajićeva podsjeća da su, u okviru IPA projekta "Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije", pored nedavno instaliranog digitalnog turističkog vodiča na Crkvini, urađene i majice i novi turistički katalog grada Trebinja.

"Projekat koji realizujemo zajedno sa Nikšićem i Pljevljima podrazumijeva i obnovu cjelokupne turističke signalizacije, a u izradi je i TV spot", najavila je ona.