Na Novom groblju u Beogradu danas su polaganjem vijenaca i uz najviše državne i vojne počasti obilježene godišnjice smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića, kao i armijskog generala Pavla Jurišića Šturma.

pocast bojovicu misicu i sturmu

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Popović, koji je predvodio tradicionalno komemorativno okupljanje, izjavio je da Srbija idavanjem počasti velikanima Velikog rata pokazuje da "ne zaboravlja, da pamti i da se sjeća".

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, potomci istaknutih vojskovođa, kao i predstavnici velikog broja udruženja građana.

Vojvoda Živojin Mišić umro je 20. januara 1921. godine u Beogradu, vojvoda Petar Bojović 19. januara 1945. godine u Beogradu, a Pavle Jurišić Šturm 14. januara 1922. godine u Beogradu.

Mišić, Bojović i Jurišić učestvovali su u svim ratovima Srbije od 1876. do 1918. godine, Srpsko-turskom ratu, Srpsko-bugarskom ratu, oba Balkanska rata i Prvom svjetskom ratu.

Za vojne zasluge u Prvom svjetskom ratu Mišić i Bojović su odlikovani činom vojvode.