U Unikredit banci Banjaluka sutra će početi isplata osiguranih depozita do 50.000 KM klijenata likvidirane Bobar banke.

bobar banka likvidacija

Rukovodilac Tima za isplatu u Agenciji za osiguranje depozita BiH Perica Rajčević naveo je da je za podizanje novca potrebno da deponenti ponesu lične dokumente.

"Rok od pet godina odnosi se na period u kojem će novac deponente čekati u banci ukoliko ne dođu ranije iz nekog razloga ili smatraju da su oštećeni, jer se ne nalaze na spisku za isplatu", rekao je ranije Rajčević.

On je istakao da je svih 21.379 deponenata posredstvom "Pošta Srpske" obaviješteno o detaljima isplate. "Očekujemo da dio adresa nije tačan, ali neposjedovanje obavještenja ne mijenja pravo na isplatu", rekao je Rajčević.

Direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić ranije je rekao da je Agencija u obavezi da isplati ukupan iznos od 86,61 milion KM za 21.379 deponenata, fizičkih i pravnih lica, dodajući da je na ovaj iznos obračunata kamata.

Nevjestić je naveo da postoje tri načina za isplatu i to isplata na licu mjesta, prepuštanje izbora vlasniku i da se sredstva zadrže u banci isplatioca.

Iz Unikredit banke Banjaluka, posredstvom koje će biti isplaćivani osigurani depoziti Bobar banke, ranije je saopšteno da je napravljen plan isplate sa Agencijom za osiguranje depozita BiH, koji će se odvijati po abecednom redu, datumima, i u najbližoj filijali određenoj prema mjestu prebivališta deponenta.

Za potrebe efikasnog odvijanja radnog procesa i isplate osiguranih depozita, Unikredit banka dodatno je osnažila svoju poslovnu mrežu, koja sa 37 filijala/agencija i 112 šaltera pokriva cijelu Republiku Srpsku.

Interno je angažovan i pripremljen određen broj dodatnih šalterskih radnika, u postojećim filijalama otvoreno je još 28 novih šalterskih mjesta, a u Modriči je privremeno otvorena i agencija ove banke.

Vlasnici depozita Bobar banke treba da imaju dokaze o vlasništvu, kako je navedeno u obaviještenju poslatom od Agencije za osiguranje depozita BiH, pozivno pismo i jedan od identifikacionih dokumenata - ličnu kartu ili pasoš.