Košarkaši "Svislajon Leotara" pobijedili su večeras u Trebinju, u okviru 14. kola Premijer lige BiH u košarci, ekipu "Mladosti" iz Mrkonjić Grada rezultatom 89:66.

Pobjeda kosarkasa Leotara

Trebinjci su odlično otvorili utakmicu i prvu četvrtinu dobili 21:15. Odlična igra nastavljena je i u drugoj četvrtini koju su domaćini pobijedili sa 24:14. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 45:29.
I u drugom poluvremenu odlična igra izabranika Dragoljuba Vidačića. Treću četvrtinu Trebinjci su dobili 27:18, a u četvrtoj su izgubili sa 17:19.

Nakon utakmice Miljan Radisavljević, koji je večeras postigao najviše koševa, za TrebinjeLive je rekao da su se dobro pripremili za utakmicu, jer znaju da je protivnik i te kako nezgodan.

"Mladost je uigrana, a mi smo dobro otvorili utakmicu i na početku smo napravili veliku razliku koju smo do kraja održavali", kazao je Radisavljević, dodajući da cijeli tim radi dobro i naporno na treninzima, što se vidi i po rezultatima.
Najefikasniji u redovima domaćina bio je Radisavljević sa 15 poena, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Svilar sa 12 poena.

Leotar je uz vodeći "Spars" jedina neporažena ekipa na domaćem terenu.

Sljedeću utakmicu Trebinjci idu na gostovanje u Široki Brijeg.

KK "Svislajon Leotar": Krčum, Lužaić, Aleksić 8, Pelkić 10, Mijović 8, Rikalo 10, Sudžum 6, Cvetković 12, Radisavljević 15, Ninković 10, Šakotić 10. Trener: Dragoljub Vidačić

KK "Mladost": Aleksić, Vasojević 7, Đuranović 4, Milošević 6, Tripković 8, Radmilović 8, Đurica 4, Svilar 12, Begić 6, Knežević 11. Trener: Goran Sladojević.

Sudije su bile u sastavu: Mirza Palo, Nermin Nikšić i Mirza Hatibović.