Mjesecima su im priča o rušenju skupštinske većine bila puna usta. Danas o toj temi u trebinjskom SNSD – u niko ne progovara. Da li zbog prazne gradske kase ili zadovoljstva ličnim pozicijama, od opoziva gradonačelnika izgleda ništa neće biti. Takva politika razočarala je ostale opozicione odbornike.

snsd tribina trebinje

“SNSD ne želi apsolutno nikakve promjene u Trebinju. Oni su najzadovoljniji time da jednom sedmično izdaju jedno saopštenje i da napadnu malo gradonačelnika i smatraju da je puno ljepše gledati trebinjske probleme iz fotelja Elektroprivrede nego sjedati u vrućim skupštinskim klupama i tamo rješavati neke nagomilane i teške probleme”, kaže Slobodan Šaraba, predsjednik trebinjskog NDP-a.
Preuzimanje gradske vlasti bi danas prema procjenama stranačkih prvaka SNSD – a bilo prerizično. Na vratu bi im se našli dugovi, krediti i armija nezaposlenih radnika. Zato su, saznaje ATV, odlučili da čekaju sljedeće izbore i obustavili pregovore sa ostalim partijama i odbornicima.

“Mislim da neće biti nekih značajnijih turbulencija, opet kažem imajući u vidu aktivnosti koje radi SNSD kao najveća opoziciona partija. A koje su to aktivnosti? Ne postoje”, kaže Miljan Vuković, odbornik Pokreta za Trebinje.
Srđan Bubalo, bivši odbornik NDP – a, danas nezavisni odbornik, nezadovoljan je radom trebinjske opozicije. Kaže da problem leži u načinu izbora najužeg rukovodstva SNSD – a koji je uvijek bio nametnut iz Banjaluke. Zbog toga niko u Trebinju, kaže, nema motivaciju da se uhvati u koštac sa problemima koje je stvorio Vučurević.

snsd tribina dom kulture trebinje

“SNSD nikad nije bio sposoban da sam riješi svoje probleme. Vazda je morao Milorad Dodik iz Banjaluke da dođe i kaže, zaposlite članstvo, da im postavi predsjednika da izabere ovo, da izabere ono. Znači nisu bili sposobni da sami rješavaju probleme. Oni bi da kritikuju Slavka Vučurevića i opštinu koja se nazi u teškoj situaciji ali ne bi da preuzmu odgovornost i vode opštinu. Vjerovatno bi trebao jedan Milorad Dodik samo za gradski odbor u Trebinju”, Srđan Bubalo, nezavisni odbornik.

Predsjednik gradskog odbora SNSD – a Luka Petrović je u predizbornoj kampanji obećao svojim pristalicama da Slavko Vučurević januar neće dočekati u gradonačelničkoj fotelji. Ali to je izgleda bio samo dio predizbornog dekora koga se malo ko danas i sjeća.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!