Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Banjaluci da je jedan od prioritetnih ciljeva jačanje snage Srpske i njenih institucija.

milorad dodik cemerno

"Republika Srpska poštuje Dejtonski mirovni sporazum i želi u ovom vremenu punom izazova da svi u BiH imamo mir", rekao je Dodik na božićnom prijemu u kasarni "Kozara" u Banjaluci, koji je organizovala Šesta pješadijska brigada Oružanih snaga BiH.

On je ocijenio da svi koji rade u institucijama BiH treba da znaju da su na zadatku jačanja Srpske, ali ne na štetu drugog i drugačijeg.

Predsjednik Srpske je napomenuo da Oružane snage treba da štite ustavni poredak u BiH. "Veoma je važno da srpski pripadnici Oružanih snaga BiH obilježavaju svoje praznike", zaključio je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da su u ovoj godini potrebni mir, stabilnost i sreća za sve građane u BiH.

"Neka nam ova godina bude bez poplava, bez nesreća i drugih problema, a da Oružane snage BiH daju puni doprinos izgradnji mira u svijetu", rekao je Ivanić.

Zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac kaže da je Božić simbol radosti, sloge i tolerancije, što je potrebno BiH, kao i bolja budućnost.

Njegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački Atanasije poželio je svima srećan Božić, puno sreće, zdravlja, mira i stabilnosti.

Dodik, Ivanić i Marjanac čestitali su Božić pripadnicima Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda.

Svečanom prijemu povodom Božića prusustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, predstavnici Oružanih snaga BiH, međunarodnih institucija, te nevladinih organizacija proizašlih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.